Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ruski pijanist Gugnin oduševio Subotičane

06.10.2019.

Sjajnim izvođenjem djela Tchaikovskog i Chopena subotičkoj publici predstavio se poznati ruski pijanist Andrey Gugnin (Андрей Гугнин). Večerašnji koncert ovog pijanista svjetskog renomea stavio je Suboticu rame uz rame s Londonom, Moskvom, Tokijom, Jerusalimom, Beogradom i drugim svjetskim metropolama u kojima je Gugnin nastupao. Istodobno, Veliku vijećnicu Gradske kuće u Subotici upisao je u najprestižnije koncertne dvorane poput Musikverein u Beču, Victoria Hall u Genevi, Carnegie Hall u New Yorku, Velika dvorana Državnog konzervatorija u Moskvi kao i dvorana Tchaikovsky, Marinski u Sankt Peterburgu, Luvr u Parizu, Metropolitan art space u Tokiu i Asahi Hamariku hol u Tokiju.

12967_1.jpg

Bio sam veoma uzbuđen, uglavnom zbog divne publike koju sam sreo u Srbiji, točnije oba dana, i u Beogradu i ovdje u Subotici, izjavio je Gugnin obraćajući se medijima nakon koncerta i dodao da za njega, kao izvođača, mnogo znači kada od publike dobije toliku pozornost i zahvalnost.

– Iako sam se prehladio prije nekoliko dana i ne osjećam se najbolje, ova topla podrška me je baš usrećila. Subotica je veoma osobit, divan grad, nešto toliko veliko i lijepo. Klavir je, također, prelijep, a akustika u koncertnoj dvorani veoma dobra. Moj stav prema sviranju je da uvijek dajem sto posto vlastitih mogućnosti i da budem potpuno posvećen, bez obzira da li se koncert održava u nekom velikom ili malom gradu. Ja volim cijelu ovu Balkansku regiju i veliko mi je zadovoljstvo  da ovdje nastupam – naglasio je Andrej Gugnin.

Pokrovitelj koncerta bio je grad Subotica, a prijatelj koncerta Vinarija „Zvonko Bogdan“. Koncert je realizirala muzička kuća „Piano land” iz Beograda.

12967_2.jpg