Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za odbojkaškog trenera Igora Žakića

09.10.2019.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović primio je danas, u svom kabinetu u Gradskoj kući, člana Stručnog stožera Odbojkaške reprezentacije Srbije i aktualnog trenera Muškog odbojkaškog kluba "Spartak", Igora Žakića. Sastanku su prisustvovali čelnici MOK "Spartak", Lazar Marković i Duško Guslov, i tajnik Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

12974_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti na srdačnom prijamu Žakić je, obraćajući se medijima, istaknuo da se dojmovi s Europskog prvenstva još uvijek nisu slegli, da je bilo dosta posla, ali da je osjećaj fenomenalan kada se, na kraju, svi napori krunišu osvajanjem zlatne medalje.

–  Rad u stručnom stožeru naše odbojkaške reprezentacije, rad s igračima reprezentativnog ranga i nadmetanja na Europskom prvenstvu za mene su ogromno iskustvo i veliko blago. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju. Promjena stručnog stožera svega petnaestak dana uoči početka Prvenstva Europe donekle je donijela novu energiju. Odmah smo nastavili s intenzivnim radom, a odbojkaši su na to odgovorili s puno motiva i želje da se dokažu. Nakon poraza od Slovenije u prijateljskom meču, uslijedio je sastanak igrača sa stručnim stožerom nakon koga je, na našu veliku radost, sve krenulo nabolje. Odbojkaška reprezentacija ima još prostora za napredak – istaknuo je Igor Žakić.

Nemanja Simović je rekao da je danas imao veliku čast i zadovoljstvo sastati se s Igorom Žakićem i da mu se tom prigodom zahvali što je na najljepši mogući način reprezentirao srbijanski, ali i subotički sport.

– Lijepa je ovo prilika zahvaliti se i čelnicima Muškog odbojkaškog kluba "Spartak", Lazaru Markoviću i Dušku Guslovu, koji već dugi niz godina pomažu subotičku odbojku, pokazuju društvenu odgovornost i nerijetko rabe i vlastite kontakte i poslovne veze kako bi pomogli rad ovog kluba. S druge strane, mi kao lokalna samouprava činimo sve da proračun za sport iz godine u godinu povećavamo kako bismo svim klubovima olakšali rad. Muški odbojkaški klub "Spartak" je posljednjih nekoliko godina perjanica subotičkog sporta i ponosni smo na njegove rezultate. S velikim zadovoljstvom mogu konstatirati da se povećava i obitelj subotičkih sportaša koji će sljedeće godine sudjelovati na Olimpijadi u Tokiju. Očekujem da će boje naše zemlje u Tokiju braniti između četiri i šest sportaša iz Subotice – naglasio je Simović.

Odbojkaši Srbije su, krajem rujna, osvojili Europsko prvenstvo, pošto su u finalu pobijedili Sloveniju s 3:1 u setovima. Pokal namijenjen prvaku Europe odbojkaši Srbije podigli su pred oko 15.000 gledalaca u dvorani Bersi u Parizu.

Srbiji je, inače, ovo treće europsko zlato, pošto je prethodno bila najbolja 2001. i 2011. godine. Također, Srbija je, kao i 2011. godine, objedinila titule šampiona Europe u muškoj i ženskoj konkurenciji.