Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručeni ugovori o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja

16.10.2019.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović danas je, u Gradskoj kući, učenicima prvih razreda srednjih škola deficitarnih obrtničkih zanimanja tehničke struke uručila ugovore o stipendiranju za školsku 2019/2020. godinu. Dodijeljeno je 30 stipendija, a kriteriji za dodjelu su postignuti uspjeh i socijalno-ekonomski status.

12992_1.jpg

Obraćajući se medijima uoči uručenja ugovora u Plavoj dvorani Gradske kuće, Jasmina Stevanović je podsjetila da grad Subotica već četvrtu godinu za redom, od 2016. godine, sredstvima gradskog proračuna stipendira učenike trogodišnjih deficitarnih obrtničkih zanimanja tehničke struke.

Subotička lokalna samouprava, istaknula je, vodi računa poticati upis učenika na deficitarne obrazovne profile i u tom cilju na godišnjoj razini dodjeljuje 30 stipendija učenicima koji upišu treći stupanj.

- Ne radi se samo o novčanim sredstvima, već bi to bio akt prepoznavanja deficitarnih obrta i davanja na njihovu značaju. Moramo biti tu da pomognemo i usmjerimo, jer time obrazujemo djecu za potrebe gospodarstva u ovoj regiji i pospješujemo zaposlenost. Deficitarni su obrti: bravar-zavarivač, industrijski mehaničar, vozač motornih vozila, operater za izradu namještaja, operater za osnovne građevinske radove... Kriteriji za dodjelu stipendija su postignuti uspeh i socijalno-ekonomski status – naglasila je Jasmina Stevanović.

Ugovore su potpisali stipendisti koji su upisali prvu godinu na trogodišnjem smjeru u Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić” i Politehničkoj školi.

12992_2.jpg