Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Obilježen Svjetski dan kralježnice

16.10.2019.

Na glavnom gradskom trgu danas je Akademija korektivne gimnastike „Korak“ javnim satom s kompletom vježbi, koje su izveli učenici srednjih škola i Školskog centra „Dositej Obradović,“ obilježila Svjetski dan kralježnice i početak realizacije projekta „Vrijeme je zdravlje” za koji je sredstva osigurala Kancelarije za mlade.  Učenici su simbolično u pet do dvanaest vježbajući na Trgu upozorili na značaj prevencije kod sve učestalijeg problema među djecom – deformiteta kralježnice.

12994_1.jpg

Obilježavanju Svjetskog dana kralježnice prisustvovala je i članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić. Ona je tom prilikom podsjetila na značaj  redovitog vježbanja koje pomaže održavanju zdrave kralježnice.

- Suvremeni način života, koji podrazumijeva višesatno sjedenje, najčešće ispred kompjutora, donijelo je brojne probleme s kralježnicom za mnogo ljudi bez obzira na spol ili godine. Za dječju kralježnicu naročito je pogubno nepravilno i predugo sjedenje ispred računala i televizora. Današnji performans nas je na dobar način podsjetio na značaj redovitog vježbanja i održavanja zdrave kralježnice – istaknula je Nataša Aleksić.

Predstavnik Akademije „Korak” Ljubomir Stankić je naglasio da je korektivno vježbanje najbolja prevencija za nastanak deformiteta kralježnice i podsjetio na njihov stav da Subotica treba postati Centar korektivnog vježbanja.

- Sve više pričamo o problemima kralježnice kod školaraca,  ali još uvijek nismo dovoljno svjesni koliko je važno baviti se fizičkom aktivnošću samo 15 minuta dnevno. U Akademiji pokušavamo od najranijeg djetinjstva učvrstiti zdrave navike kod djece – rekao je Ljubomir Stankić.

Akademija „Korak" broji preko 4.000 polaznika, od tri do sedamdeset i sedam godina starosti.