Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježen Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

18.10.2019.

U povodu obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima danas je dijeljenjem letaka na središnjem gradskom trgu proveo akciju informiranja građana o ovom globalnom fenomenu koji pogađa sve zemlje.

12996_1.jpg

Koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, Ilija Đukanović, izjavio je, tom prilikom, da je Lokalni tim postavio i bilbord kod Mliječne tržnice i da su svi članovi ovog tima dobili plakete koje su postavili u svoje ustanove i institucije na mjestima gdje ih građani mogu vidjeti.

– Pored ove akcije, Crveni križ i Osnovna škola ‘Szécsényi István’ će organizirati radionice za djecu na temu trgovine ljudima. Ove aktivnosti su dijelom godišnjeg plana rada koji smo kao tim usvojili u prosincu 2018. godine – istaknuo je Đukanović.

On je podsjetio da Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice u svojim aktivnostima ima podršku Udruženja građana „Atina“ i Međunarodnog komiteta spasa, u okviru projekta „Od opasnosti do sigurnosti: Unaprjeđenje zaštite žrtava trgovine ljudima u Srbiji”.

U Novom Sadu danas se održava VII. Konferencija o trgovini ljudima „Krug podrške“. Na ovoj konferenciji, posvećenoj sustavu podrške žrtvama, sudjelovat će i Lokalni tim iz Subotice koji će predstavljati koordinator Ilija Đukanović.