Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstrukcija domova Gerontološkog centra u Subotici vrijedna 900 milijuna dinara

18.10.2019.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova Predrag Vuletić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević obišli su danas Gerontološki centar, gdje su u tijeku radovi vrijedni više od 900 milijuna dinara na rekonstrukciji i sanaciji Doma „Dudova šuma“ i Doma za odrasle osobe.

12997_1.jpg

– Veoma sam zadovoljan radovima koje sam danas vidio u Subotici i suradnjom s Kancelarijom za javna ulaganja. Naša temeljna dužnost je osigurati korisnicima i zaposlenima bolje uvjete za život i rad – kazao je Mirović.

Nastavit ćemo i dalje skupa rekonstrukciju objekata socijalne zaštite u Novom Sadu i u Bačkoj Topoli, dodao je Mirović i istaknuo da će se zajednički raditi i na rekonstruiranju regionalnih bolnica.

- Socijalna zaštita je najosjetljivije područje društva, i tu država i društvo pokazuju koliko su snažni i sposobni – rekao je Mirović.

Za nabavu medicinske i druge opreme Pokrajinska vlada je za Gerontološki centar u Subotici od 2016. godine do danas izdvojila 43,2 milijuna dinara.

Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević je izjavio da je ovaj projekt rezultat zajedničkog rada Grada Subotice, Pokrajinske vlade i Kancelarije za javna ulaganja.

– Želimo da svi objekti Gerontološkog centra budu na najvišoj mogućoj razini – naglasio je Ivanišević.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević je podcrtao da je u sektoru socijalne zaštite zatečeno veoma devastirano stanje.

– Sektor socijalne zaštite ranije je bio zapostavljen, a danas nam je, što pokazujemo i na terenu, u vrhu prioriteta. Nastavit ćemo zajedno raditi ovaj posao sve dok posljednji objekt socijalne zaštite ne obnovimo – poručio je Blagojević.

12997_3.jpg