Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena tvornica njemačke tvrtke „B+B Thermo-Technik GmbH“

31.10.2019.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorili su danas u Subotici tvornicu njemačke tvrtke „B+B Thermo-Technik GmbH“ za proizvodnju termotehničkih osjetila, koja će, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika. Riječ je o investiciji vrijednoj milijun eura.

13023_1.jpg

– Tvornice koje vidimo danas, ovdje u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su gospodarske suradnje sa zemljama iz cijelog svijeta. Spremni smo za nova izravna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili diljem AP Vojvodine. Cilj nam je da stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini bude manja od 8 postotaka i to će biti naš najznačajniji rezultat – naglasio je Mirović.

Kako je predsjednik rekao, Njemačka prednjači u ulaganjima na teritoriju AP Vojvodine i to je za nas veoma važno, što zbog zapošljavanja naših ljudi, što zbog tehnologije koja stiže s njemačkim tvrtkama.

13023_2.jpg

– Dosadašnja njemačka ulaganja u AP Vojvodini dostigla su 1,4 milijarde eura, a trenutačno radi oko 50 njemačkih tvrtki koje zapošljavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlji, a od toga 22.000 radnika u AP Vojvodini – istaknuo je Mirović.

Gradonačelnik Laban je naveo da je u Gospodarskoj zoni „Mali Bajmok“ i Slobodnoj zoni trenutačno radno angažirano više od 6.000 ljudi i da je u tri velike njemačke tvrtke: „Siemensu“, „Norma grupi“ i „Kontinentalu“, ne uključujući oko 400 zaposlenih u „Dunkermotorenu“ koji je postao dijelom američke grupacije „Ametek“, zaposleno nešto više od 4.000 radnika.

Otvaranje tvornice „B+B Sensor Solutions“, dodao je, bitno je za grad Suboticu, jer pored novih radnih mjesta znači i dovođenje novih tehnologija i znanja, ali je veoma važno i za sigurnost i bolji životni standard 15 naših sugrađana zaposlenih u ovoj tvornici, kao i za njihove obitelji.

13023_3.jpg

- Drago mi je što tvrtka posluje na gotovo istim principima na kojima je temeljen i naš stav kada je riječ o poslovanju u Slobodnoj zoni: shvatiti i razumjeti šanse, poslovati kvalitetno i stvoriti povjerenje partnera uz kontinuirano uvođenje inovacija u poslovanju. Nakon ’Dunkermotorena’ koji će uskoro obilježiti deset godina rada u Subotici i tvrtke ’Bojsen’ koja gradi svoj proizvodni pogon, 'B+B Sensor Solutions' je treća tvrtka koja je u naš grad došla iz istoga područja u Njemačkoj – Schwarzvalda. Ta činjenica najbolji je pokazatelj da se dobar glas o Subotici daleko čuje – istaknuo je Bogdan Laban.

Iako je riječ o maloj tvrtki, podcrtao je gradonačelnik Laban, za Suboticu je njezin dolazak veliki kompliment, jer je poznato da su male obiteljske tvrtke mnogo obazrivije u biranju lokacija za svoju investiciju i da dolaze samo tamo gdje procijene da su rizici poslovanja zanemarivi.

Direktor „B+B Sensor Solutions d.o.o“ u Subotici  Daniel Spehar izjavio je da je danas veliki dan za ovu tvrtku, jer joj je, kako je rekao, dolaskom u Srbiju, u AP Vojvodinu, otvoreno mnogo poslovnih mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje imamo, a u planu je i premještanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

Otvaranju tvornice prisustvovali su i savjetnik predsjednika Republike Srbije za gospodarstvo Jerg Heskens i prva tajnica i šefica Odsjeka za ekonomsku suradnju Veleposlanstva SR Njemačke Leonie Reimers.

13023_4.jpg

Tvrtka „B+B Thermo-Technik GmbH“ posluje od 1984. godine sa sjedištem u Njemačkoj, a proizvodne pogone, pored Subotice, ima i u Nizozemskoj, Kini i Hongkongu.