Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za kik-boksera Miloša Keljanovića i natjecatelje TK Spartak

08.11.2019.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine Nemanja Simović primio je danas, u Gradskoj kući, kik-boksera Miloša Keljanovića koji je na tek minulom Svjetskom šampionatu u VAKO federaciji u Sarajevu osvojio srebrnu medalju, a potom i natjecatelje Teniskog kluba Spartak, ekipne prvake države u kategorijama juniorki, juniora, seniorki i seniora. Uz čestitke na velikom uspjehu, Simović je Keljanoviću i tenisačima Spartaka poželio da i u narednoj godini ostvare zapažene rezultate.

13042_1.jpg

Keljanović je sportsku karijeru počeo i razvijao u Subotici, u Spartaku, dobivao je i sportsku stipendiju, a sada se nadograđuje u novosadskoj Vojvodini. Njegova srebrna medalja jedna je od 15 medalja (osam zlatnih, četiri srebrne i tri brončane) koje je reprezentacija Srbije osvojila na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Sarajevu.

– Ovo mi je drugi put da sam ovako dočekan, ovoga puta kao senior, i hvala na časti koja mi je ukazana. Kako vrijeme odmiče shvaćam sve više što sam učinio, koliki je ovo uspjeh. Na žalost, nisam stigao do zlatne medalje, ali će ovo biti poticaj da još bolje radim. Očekuje me još nekoliko mečeva, a onda pauza i pripreme za Prvenstvo Europe u Turskoj – rekao je Keljanović.

Nemanja Simović je naglasio da se od talentiranog kik-boksera mogu tek očekivati dobri rezultati.

– I ovo je način da mu pružimo dodatnu motivaciju za ono što mu predstoji, a to je svakako Prvenstvo Europe. Nije mala stvar biti vicešampion svijeta, na natjecanju koje je okupilo više od 800 sudionika iz 59 zemalja, a u vlastitoj kategoriji Miloš je imao 21 protivnika. Ovo je još jedna godina protkana dobrim rezultatima subotičkih sportaša, a među njima je i Keljanović, kao dijete Spartaka. On je dovoljno sazrio da dalje razvija karijeru u većim gradovima, ali mislim da mu je podrška Subotice i Subotičana prijala – istaknuo je Simović.

13042_2.jpg

Teniski klub Spartak 2019. godinu ispraća s historijskim uspjehom, do sada nezabilježenim u ovom sportu – osvojili su četiri državne ekipne titule. Tim iz Subotice je, naime, najbolji u konkurenciji juniora i juniorki, ali i seniora i seniorki. To, ali i još tri pojedinačne državne titule bili su i više nego dovoljan razlog za organiziranje prijema u Plavoj dvorani Gradske kuće.

– U muškoj seniorskoj konkurenciji smo prekinuli dominaciju Crvene zvezde koja je trajala jedanaest godina, a njom je prekinut naš post u osvajanju titula državnog seniorskog prvaka koji traje od 1976. godine. Djevojke Spartaka su posljednji put seniorske prvakinje države bile 1985. godine. Ponosni smo na ove ekipne titule, ali i pojedinačne, Kristijan Juhas je osvojio i zimsko i ljetno Prvenstvo Srbije, a Anđela Vidović zimsko, naravno, u seniorskoj konkurenciji – naveo je predsjednik TK Spartak, Milan Vučković.

Uz konstataciju da nije mala stvar biti prvak Srbije u četiri kategorije, kao i čestitke i želje da nastave s kontinuitetom i da naredne godine ostvare isti rezultat, Simović je izrazio zadovoljstvo što se pojačava konkurencija pred tradicionalni izbor Sportaša godine.

- Tenis klub Spartak se sigurno preporučio za visoku poziciju. Svi smo zajedno ponosni na uspjehe, a i ovi mladi sportaši moraju biti ponosni što su dijelom obitelji Sportskog društva Spartak. U želji poštovanja lika i djela Jovana Mikića - Spartaka u tijeku je izrada spomenika koji će biti postavljen početkom naredne godine – istaknuo je Nemanja Simović.

Sastancima je prisustvovao i Dejan Vuković, tajnik Sportskog saveza Subotice, koji je Keljanoviću i tenisačima Spartaka također čestitao na uspjehu i lijepoj promociji sportskog grada na sjeveru Bačke.