Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počela adaptacija objekta Gerontološkog kluba „Centar II“

12.11.2019.

Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, Predrag Vuletić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Gerontološkog centra Subotica, Nenad Ivanišević, prisusustvovali su danas početku radova na energetskoj sanaciji zgrade Gerontološkog kluba „Centar II“. U okviru projekta ukupne vrijednosti 15,3 milijuna dinara, koji financiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Subotica, predviđeni su radovi na popravki krova, zamjena postojeće stolarije i toplinske izolacije objekta, kao i postavljanje toplotnih pumpi.

13059_1.jpg

Gradonačelnik Laban je, obraćajući se medijima, istaknuo dobru suradnju Republike, Pokrajine i Grada, a potom i podsjetio na ono što je, kako je rekao, ukazivao proteklih godina – da bi nešto uradili na prosperitetu grada treba imati spremne projekte.

- Subotica je po tome u samom vrhu, imamo spremne projekte kojima apliciramo kod domaćih i stranih fondova. Nastavit ćemo s tom praksom, da pokušamo omogućiti jedan normalan život svim našim sugrađanima. Bilo je dosta napada oporbe da dosta novaca trošimo na projekte, ali podsjećam da je u istom razdoblju kada je netko drugi bio gradonačelnik 20 puta manje novca uloženo u Suboticu – naglasio je gradonačelnik Laban.

Radovi bi trebali biti završeni za oko tri mjeseca. Pored energetske sanacije, sredit će se i parket, zidovi i sve što je potrebno da gerontološki klub bude u novom ruhu.

– Zamisao je da se objekt koji je Marija Mamužić donirala Gerontološkom centru 1992. godine u svrhu da bude gerontološki klub i sjedište Službe za pomoć i njegu u kući, bude energetski učinkovit. U ovom momentu za grijanje koristi naftu i struju, a kada bude kompletno energetski sređen očekujemo da će troškovi za energiju biti smanjeni za 13 do 17 posto – rekao je Nenad Ivanišević i dodao da grad financira usluge otvorene zaštite „Pomoć i njega u kući“ koju koristi oko 10.000 naših sugrađana.

Predrag Vuletić je još jednom podcrtao da je subotički Gerontološki centar među pet najboljih u Vojvodini.

– U ime Pokrajinske vlade zahvaljujem se odnosu grada spram ustanova socijalne zaštite i spram ljudi. To je zaista primjer dobre prakse. Obzirom na to da je u tijeku natječaj za unaprjeđenje socijalne zaštite na teritoriju AP Vojvodine, vjerujem da ćemo pozitivno odgovoriti na zahtjev koji dolazi iz ove ustanove. Riječ je o protupožarnoj zaštiti i izgradnji rotora u središnjoj zgradi. Nadam se da ćemo do kraja godine uložiti još 30 milijuna dinara u Gerontološki centar – istaknuo je Vuletić.

Početku radova na adaptaciji zgrade Gerontološkog kluba „Centar II“ prisustvovao je i član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

13059_2.jpg