Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predstavljene kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine

13.11.2019.

Razvojni fond AP Vojvodine u suradnji s Gradskom upravom grada Subotice organizirao je danas u Plavoj dvorani Gradske kuće prezentaciju kreditnih linija Fonda namijenjenih registriranim poljoprivrednim gospodarstvima, pravnim osobama i poduzetnicima. Predstavljeni su krediti za investicije, subvencionirane kamate u turizmu, kupnja poljoprivrednog zemljišta i mehanizacije, IPARD program.

13066_1.jpg

Šefica odjela za raščlambu tržišta, razvitak kreditnih linija i marketing u sektoru za kredite u Razvojnom fondu AP Vojvodine Jelena Trenkić istaknula je da je Razvojni fond Vojvodine i u 2019. godini kao i prethodne godine opredijelio ukupno dvije i pol milijarde dinara za sve kreditne linije.

- Sredstava ima dovoljno iako je zanimanje za našim kreditnim linijama iz godine u godinu sve veće. Naše kreditne linije nisu vremenski ograničene i neće nitko zakasniti aplicirati po nekoj od njih. One su otvorene sve dok se sredstva planirana za njihovu realizaciju ne utroše. Nije se, do sada, dogodilo da smo potrošili planirana sredstva po određenim linijama – naglasila je Jelena Trenkić.

Razvojni fond Vojvodine među mnogobrojnim kreditnim linijama ima raspisanu i kreditnu liniju za podršku IPARD projektima. Ove godine je, kako je objasnila, u značajnoj mjeri uvećana važnost ove linije obzirom na to da su počela pristizati prva rješenja tako da su krenuli i prvi zahtjevi za ovakve kredite.

- Za ovu kreditnu liniju vlada velika zainteresiranost obzirom da se ta kreditna linija financira u cijelosti, znači sve ono što je odobreno po rješenju IPARD projekta je ono što može biti kreditiranje tako da nije potreban određeni vlastiti udio – rekla je Jelena Trenkić

Sve kamatne stope Razvojniog fonda Vojvodine za sve natječajne linije, podcrtala je, kreću se u rasponu od jedan do tri posto na godišnjoj razini i one su fiksne.