Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Proširen kolnik u dijelu Ulice Matije Gubeca

14.11.2019.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević obišao je danas ulicu Matije Gubeca u kojoj su okončani radovi na proširenju kolnika s četiri na pet metara, u dužini od 480 metara, od Ulice Otona Župančića do Ulice Blaška Rajića. Za realizaciju ove investicije iz gradskog proračuna osigurano je pet milijuna dinara.

13071_1.jpg

Proširenjem ove ulice za jedan metar Stanovnici mjesnih zajednica „Prozivka“ i „Centar III“ će mnogo brže i lakše stizati do središta grada, izjavio je Radivojević, i dodao kako Ulica Matije Gubeca sada postaje prava alternativa Ulici Braće Radić.

- Sljedećega tjedna ćemo, u Mjesnoj zajednici ’Gat’, također za jedan metar proširiti Palmotićevu ulicu, na dijelu od Gundulićeve do Bačke ulice. Na toj dionici Gundulićeva ulica je jednosmjerna i postoji veliki problem pristupa tog dijela grada na Somborsku cestu. Proširenjem Palmotićeve riješit će se taj prometni problem – najavio je Predrag Radivojević.

Upitan o dinamici radova vezanih za rekonstrukciju dijela ulice Maksima Gorkog, odnosno proširenja kolnika u zonama raskrižja s ulicama Braće Radić i Strossmayerovom dodavanjem dodatne prometne trake za skretanje na lijevo iz Ulice Maksima Gorkog, Radivojević je rekao da se sve odvija prema planu te kako vjeruje da će radovi na toj dionici najfrekventnije gradske prometnice biti završeni u roku, do 25. prosinca.

13071_2.jpg