Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zimska služba spremna za predstojeću zimu

26.11.2019.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje putovima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević danas je, u krugu Javnog poduzeća za prijevoz putnika u gradskom i prigradskom prometu „Subotica-trans" u Subotici, obavio smotru Zimske službe poduzeća „Extra-auto transport”, iz Vrbasa. Za čišćenje gradskih i prigradskih cesta i ulica, pješačkih i biciklističkih staza i trgova osigurana je kvalitetna mehanizacija i dovoljno ljudstva, rizle i soli.

13105_1.jpg

Uz podsjećanje da prema Zakonu o cestama zimsko održavanje prometnica traje od 1. studenog tekuće do 1. travnja naredne godine, Predrag Radivojević je, obraćajući se medijima nakon smotre Zimske službe, istaknuo da je Javno poduzeće za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje izradilo plan zimskog održavanja gradskih i prigradskih prometnica na teritoriju grada Subotice.

– Prometnice na teritoriju grada Subotice, kao što vam je poznato, mogu se podijeliti na tri skupine: državne ceste koje prolaze kroz grad i koji su u ovlasti JP 'Putevi Srbije', prometnice koje se nalaze u zaštićenom dijelu Parka prirode Palić, čije je zimsko održavanje povjereno JP 'Palić-Ludaš', i na ostale gradske prometnice koje su u ovlasti našeg poduzeća. Nakon provedene javne nabave za zimsko održavanje prometnica posao je povjeren tvrtki 'Extra-auto transport', iz Vrbasa. Održavamo 240 kilometara gradskih i prigradskih prometnica, 100.000 četvornih metara pješačkih i 35.000 četvornih metara biciklističkih staza. U ovu svrhu u proračunu grada predviđeno je 50 milijuna dinara – rekao je Radivojević.

13105_2.jpg

Tehnički direktor poduzeća „Extra-auto transport“, Milutin Perunović, izjavio je da sa sigurnošću može reći kako će ovo poduzeće ispuniti sve zadatke koji su pred njih postavljeni i da je za predstojeću zimu osiguirana kvalitetna mehanizacija i dovoljno ljudstva, soli i rizle.

– Obzirom na to da smo prošle godine uže gradsko jezgro posipali samo solju i da nije dolazilo do začepljenja kanalizacije, odnosno slivnika, i ove godine ćemo pristupiti radu na isti način. Međugradske prometnice ćemo održavati uz dodatak rizle. Predviđeno je da utrošimo po 1.000 tona soli i rizle, a u slučaju potrebe te količine će biti povećane. Prošle godine smo djelovali s dva punkta – jednog iz prigradskog i drugog iz gradskog naselja, to je dalo dobre rezultate i tu praksu nećemo mijenjati. Na čišćenju grada će, ne uključujući rukovatelje, raditi 45 ljudi. Vjerujem da ćemo ovaj posao odraditi kvalitetno i na zadovoljstvo svih građana Subotice – kazao je Perunović.

Do petka će, dodao je Perunović, biti podijeljena sol koja je planom i programom namijenjena  gradskim ustanovama, a koje je gradska uprava odredila kao korisnike.

13105_3.jpg