Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeo deveti po redu „Winterfest“

05.12.2019.

Tradicionalni, deveti po redu zimski vašar „Winterfest“ večeras je na Trgu republike otvorio predsjednik Skupštine grada Subotice Tivadár Bunford. Uz isticanje da ovu manifestaciju, koja će trajati do 13. siječnja 2020. godine, u ime subotičke lokalne samouprave organizira Javno komunalno poduzeće „Subotičke tržnice“, on je izrazio zahvalnost organizatoru na trudu i zalaganju da, kako je rekao, u posjetiteljima probudi praznični duh koji sa sobom nosi niz lijepih emocija.

13117_1.jpg

Našim dragim sugrađanima i gostima stoje na raspolaganju različite umjetničke rukotvorine obrtnika, rijetkih i starih obrta, zanimljivi umjetnički i ručni radovi, domaći suhomesnati proizvodi, proizvodi domaće i organske hrane, tradicionalni proizvodi s ovih prostora, slatkiši, nakit, med i drugi pčelinji proizvodi, mjesne prerađevine, odjevni predmeti, kao i različite vrste kuhanog vina, naveo je Bunford i dodao kako vjeruje da će raznolikost sadržaja pružiti ugođaj svima onima koji odluče prošetati kroz veselo i čarobno ozračje ovogodišnjeg zimskog vašara.

– Drago mi je što vas vidim u ovako lijepom broju i nadam se da će do kraja manifestacije što više sugrađana posjetiti Zimski vašar, uživati u njegovim čarima i svemu što će na više od 70 štandova predstaviti obrtnici, poduzetnici i ostali izlagači ovogodišnjeg ’Winterfesta’. Kako je ova manifestacija postala tradicija u našem gradu, pozivam sve sugrađane da u narednim danima posjete zimski vašar i uživaju u duhu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika – kazao je Tivadar Bunford.

Direktor JKP „Subotičke pijace“ Dejan Ljubisavljević naglasio je da mu je drago što možemo svi zajedno poželjeti praznicima dobrodošlicu u Suboticu i zahvalio se Muzičkoj školi na predivnoj uvertiri.

– Ovaj  ’Winterfesta’ obilježilo je više od 70 izlagača koji su došli iz cijele Srbije, od Brusa do Horgoša. Naši sugrađani i gosti koji ovih dana budu došli u Suboticu moći će kupiti razne đakonije, da se zaslade, da se zaljute, da nazdrave i s prijateljima dočekaju Novu godinu i novogodišnju noć provedu ugodnoj atmosferi – rekao je Dejan Ljubisavljević.