Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subvencije od 100 milijuna za jačanje institucija i općina AP Vojvodine

05.12.2019.

Pokrajinska tajnica za financije Smiljka Jovanović danas je, u predvorju zgrade Pokrajinske vlade, uručila ugovore korisnicima sredstava koja su ostvarili na natječaju resornog tajništva za sudjelovanje u sufinanciranju projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije. Riječ je o bespovratnim sredstvima u iznosu od 100 milijuna dinara kojima je podržano 77 takvih projekata. Ugovore o dobivanju bespovratnih sredstva namijenjenih za potrebe sudjelovanja u sufinanciranju aktivnosti iz projekta „Our Borderless Art Nouveau Culture“ - ArtNouveau, u iznosu od 1,56 milijuna dinara, kao i za potrebe sudjelovanja u sufinanciranju aktivnosti iz projekta „Only legal assets are good assets“ u vrijednosti od 3,87 milijuna dinara, u ime grada Subotice potpisala je Božidarka Golubović, šef Službe za lokalni ekonomski razvoj.

13120_1.jpg

Uz isticanje da su podržani projekti koji će pridonijeti lokalnom i regionalnom razvoju i poboljšanju kvalitete života stanovnika u Vojvodini, Smiljka Jovanović je tom prilikom izjavila i da je riječ o projektima u područjima znanosti, zdravstva, socijalnih usluga, turizma i sporta.

Ona je naglasila da je, kao i ranijih godina, najviše sredstava dodijeljeno lokalnim samoupravama, i to 37,4 milijuna dinara za 19 projekata.

– Akcent je bio i na manjim općinama kao što su Opovo, Kovačica, Bač, Bela Crkva, Žabalj, koje u svojim proračunima teže mogu osigurati sredstva za sufinanciranje projekata – rekla je resorna tajnica dodajući da je za takve općine maksimalan iznos sredstava povećan s četiri na šest milijuna dinara.

Podršku su dobile i institucije iz područja obrazovanja i znanosti, gdje prednjači Sveučilište u Novom Sadu, nevladine organizacije, institucije iz područja zdravstva i socijalne zaštite, regionalne razvojne agencije i javna poduzeća.

Pokrajinsko tajništvo za financije kontinuirano od 2012. godine podupire projekte koji se financiraju iz fondova Europske unije. U protekle tri i pol godine iznos bespovratnih sredstava za tu namjenu povećan je za gotovo 70 posto, a broj zaključenih ugovora skoro trostruko.