Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Općoj bolnici donirana medicinska oprema

06.12.2019.

U hotelu „Galerija“ održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena donacija Fondacije „Bačka Stiftung“, tvrtke „Bama“, gospodarskog društva „Phiwa“ i lokalnih tvrtki u vidu medicinske opreme za subotičku Opću bolnicu. Donacijom vrijednom 40.000 eura nabavljen je gastroskop koji će pridonijeti boljim uvjetima rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

13128_1.jpg

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Jasmina Stevanović pozdravila je prisutne u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, koji, kako je navela, svake godine i osobnim zalaganjem pridonese da svi skupa, svako u okviru vlastitih mogućnosti, pomogne najvećoj zdravstvenoj ustanovi u okrugu i unaprijedimo rad subotičke Opće Bolnice.

- Zahvaljujem se Fondaciji 'Bačka stiftung', tvrtki 'Bama' i gospodarskom društvu 'Phiwa' što je donirala medicinsku opremu, odnosno gastroskop Općoj bolnici, što su se opredijelili da već nekoliko godina pomažu na ovaj način. Unaprjeđenje zdravstvenog sustava je dijelo i naše nacionalne strategije i ovo je samo još jedan korak u toj namjeri – istaknula je Jasmina Stevanović.

Suvremena oprema i adaptacija prostora i pojedinih odjeljenja proteklih godina, rekla je Jasmina Stevanović, su jasni pokazatelj značajne podrške Republičke i Pokrajinske Vlade, ali i Grada subotičkoj općoj Bolnici.

- Nije uzalud odlučeno da Opću bolnicu nakon desetljeća zanemarivanja rekonstruiramo, moderniziramo i opremimo suvremenom opremom. Što se tiče obnavljanja medicinske opreme kao i nabavljanja nove opreme, ovo je prilika da ispred Grada Subotice zahvalim i Pokrajinskom tajništvu za zdravstvo koje u posljednje tri i pol godine ulaže značajna sredstva u novu medicinsku opremu - rekla je Jasmina Stevanović.

13128_2.jpg

Samo u 2019. godini za novu opremu u subotičkoj bolnici, kako je istaknula Jasmina Stevanović izdvojeno je oko 100 milijuna dinara.

- Ova sredstva za subotičku Bolnicu, kao i sredstva opredijeljena za rekonstrukciju bolnica, klinika i domova zdravlja, jesu plod strateškog opredjeljenja za ulaganje u zdravstvo svih razina vlasti, i dokazuju da ono nije samo deklarativno – podcrtala je Jasmina Stevanović.

Direktor Opće bolnice Subotica dr. Slobodan Puškar zahvalio se u ime svih zaposlenih hotelu „Galerija“,  direktoru gospodarskog društva „Phiwa“ Valériji Tót, i svim ljudima velikog srca na svim donacijama koje su ostvarene u prethodnih nekoliko godina.

On je podsjetio na prethodne donacije EKG holtere tlaka, zatim mobilni rentgen, stacionarni rentgenski aparat koji je zamijenio aparat kupljen 1976. godine.

- Prošle godine realizirali smo projekt za odjeljenje gastroenterologije. Godišnje se na ovom odjeljenju izvede više od 3.500 gastroenteoroloških endoskopskih procedura. S ovom nabavkom zamijenjen je tehnički zastarjeli aparat star 15 godina – rekao je Puškar.

13128_3.jpg

Direktorica gospodarskog društva „Phiwa“, Valéria Tót, zahvalila se svima koji su sudjelovali u ovoj donaciji.

- Uz naš doprinos od 30.000 eura odnosno ukupno sakupljenih 40.000 eura uspeli smo nabaviti aparat za bolnicu koji zamjenjuje zastarjeli aparat – rekla je Valéria Tót.

Ona je najavila da će se tradicija božićnog darivanja nastaviti i ove godine.

- Djeci siromašnih obitelji iz Subotice i okolnih naselja bit će podijeljeni božićni paketići vrijedni 10.000 eura – dodala je Valéria Tót.