Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljeni novogodišnji koncerti

17.12.2019.

– U okviru tradicionalnog dočeka Nove godine na subotičkom Trgu slobode, u utorak, 31. prosinca 2019. godine, od 22.30 sati do oko jedan sat poslije ponoći koncert će održati pjevač Alen Ademović s bendom. I nova 2020. godina bit će dočekana uz živopisan vatromet i zvuke valcera. U okviru dnevnog dočeka nove 2020. godine na središnjem gradskom trgu, od 13 do 15 sati nastupit će DJ 'Devianton', a od 21 do 22 sata Tamburaški ansambl 'Ravnica'. U ponedjeljak, 23. prosinca, od 20 sati, u Velikoj vijećnici Gradske kuće ljubitelji klasične glazbe ponovo će moći uživati u Novogodišnjem gala koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra – najavila je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Jasmina Stevanović, koordinator Radne skupine za organiziranje proslave dočeka nove 2020. godine.

13143_1.jpg

Središnji gradski trg će, naglasila je, i ove godine biti osiguran i ograđen i u tom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i upotreba pirotehničkih sredstava.

Što se tiče gastronomske ponude, dodala je, u novogodišnjoj noći će na nekoliko štandova tradicionalnog zimskog vašara biti ponuđeno kuhano vino, šampanjac i tradicionalna jela.

Tajnica Subotičkog simfonijskog orkestra Krisztina Máté zahvalila se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Bogdanu Labanu što podržava njihov rad i najavila da će u ponedjeljak, 23. prosinca, od 20 sati, na Novogodišnjem koncertu u Velikoj vijećnici Gradske kuće ljubitelji klasične glazbe moći uživati u divnim zvucima bečkih valcera.

– Direktor Subotičkog simfonijskog orkestra Miloš Nikolić odabrao je prikladan i adekvatan program za ovu priliku. To su najljepši bečki valceri i polke, kao i poznate arije iz opereta Imrea Kálmána i Franca Lehara koje će izvesti solistica Jelena Končar, prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Dirigent će biti maestro Đorđe Pavlović, ravnatelj opere Narodnog pozorišta iz Beograda – kazala je Krisztina Máté.

Uz izražavanje zahvalnosti na povjerenju da u novogodišnjoj noći upravo on i njegov bend održe koncert u Subotici, Alen Ademović je rekao da mu je drago što će novu 2020. godinu dočekati u Srbiji.

– Na programu će biti i pop, i rok, i folk, dakle muzika za ljude svih dobi, od sedam do 77 godina. Sve one koji su raspoloženi čuti dobru glazbu za Novu godinu u ovom divnom gradu pozivam da dođu na središnji gradski trg i uživaju u našoj glazbi – istaknuo je Alen Ademović.

Direktor Turističke zajednice grada Subotice Aleksandar Medaković naveo je da je cijena ulaznica za Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra 1.000 dinara i da se ulaznice za koncert, koje će biti u slobodnoj prodaji, mogu nabaviti od srijede, 18. prosinca 2019. godine u Turističkoj zajednici grada Subotice.

– U srijedu, četvrtak i petak, kao i u ponedjeljak, 23. prosinca, na dan koncerta, radit ćemo od 8 do 16 sati, a u subotu, 21. prosinca, od 9 do 13 sati. Broj učaznica je ograničen. Ulaznice se preuzimaju nakon što se ubavi uplata na žiro-račun – rekao je Aleksandar Medaković i dodao da se za podrobnije informacije građani mogu javiti na telefon Turističke zajednice grada Subotice: 024/670350.