Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Usvojen proračun Grada Subotice za 2020. godinu

23.12.2019.

Na 26. sjednici Skupštine Grada Subotice, održanoj danas u Velikoj vijećnici Gradske kuće, usvojen je, većinom glasova (42 glasa za i šest protiv) proračun za 2020. godinu koji u ukupnom obujmu iznosi nešto više od 8,3 milijarde dinara, od kojih je skoro 30 posto namijenjeno investicijama.

13154_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, u tom povodu, da je proračun pažljivo pripreman i planiran na realnim temeljima, da ima razvojni dio i da je čak 28 posto sredstava predviđeno za investicije, prije svega za već započete projekte kao što su rekonstrukcija, adaptacija i dogradnja  zgrade Narodnog kazališta, izgradnja spa-centra s akva-parkom na Paliću i rekonstrukcija Zelene fontane, kao i investicije za koje su već pripremljeni projekti, poput uređenja fasada.

- Naš plan je da do kraja 2020. godine cijelo središte grada bude uređeno, da imamo jedno lijepo lice Subotice, na čelu s kazalištem u kojem koncem godine očekujemo prve predstave. Spremamo i druge projekte. Ono što građane najviše zanima jest adaptacija i rekonstrukcija Opće bolnice, investicija vrijedna oko 40 milijuna eura koja je osigurana od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i sredinom sljedeće godine očekujemo da počnu radovi. Projektno-tehnička dokumentacija za Gradski stadion je završena i na proljeće bi i tamo trebali započeti radovi, a to je također velika investicija od 20 milijuna eura. Pored svega ovoga, tu su i sredstva koja ne prolaze kroz gradski proračun, kao što je 600 milijuna dinara namijenjenih Domu za nezbrinutu djecu ’Kolijevka’, 800 milijuna za Gerontološki centar... Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima će nastaviti ulaganja u obnovu škola i vrtića – naglasio je gradonačelnik Laban.

Na 26. sjednici Skupštine grada ukupno je usvojeno 40 točaka dnevnog reda. Pored Odluke o proračunu grada Subotice za 2020. godinu, vijećnici su donijeli i odluke o  rebalansu proračuna za 2019. godinu, Planu detaljne regulacije za izgradnju vjetro-elektrane i boravišnoj pristojbi, kao i o izmjenama poslovanja nekoliko javnih i javno komunalnih poduzeća.

Materijal s 26. sjednice Skupštine grada Subotice - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hr.