Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prometna policija dobila novo vozilo

24.12.2019.

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa grada Subotice, Predrag Radivojević, danas je načelniku Odjeljenja prometne policije Policijske uprave u Subotici, Vladanu Gajiću, predao na uporabu novi automobil marke „Škoda caroc“, nabavljen sredstvima iz gradskog Fonda za unaprjeđenje sigurnosti prometa. Ukupna vrijednost opremljenog vozila, namijenjenog za potrebe Odjeljenja prometne policije, iznosi 2,68 milijuna dinara. Primopredaji vozila prisustvovao je tajnik Tajništva za komunalne poslove, energetiku i promet, Radoslav Vukelić.

13157_1.jpg

Predrag Radivojević je, poslije predaje ključeva automobila Vladanu Gajiću naglasio da grad Subotica ima dobru suradnju s Policijskom upravom, da je Subotica jedan od najsigurnijih gradova u Srbiji, da je tehničko opremanje prometne policije neophodno kako bi posao koji joj je povjeren obavljala što sigurnije i učinkovitije i da vjeruje da će lokalna samouprava nastaviti sukladno  propisima i ubuduće izdvajati sredstva za unaprjeđenje rada Policijske uprave u Subotici.

Uz izražavanje zahvalnosti na opremi koja je ove godine predana na korištenje Policijskoj upravi u Subotici, Gajić je, također, istaknuo da je suradnja s lokalnom samoupravom dobra i da očekuje da će u predstojećem razdoblju biti još bolja.

Sredstva za tehničko opremanje jedinica prometne policije osiguravaju se sukladno Zakonu o sigurnosti u prometu na cestama po osnovu naplaćenih kazni za prometne prekršaje načinjene na teritoriju grada Subotice, na način da se 30 posto ovih sredstava izdvaja za potrebe jedinice lokalne samouprave. Od tog iznosa, jedna polovica troši se na popravljanje prometne infrastrukture preko Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, a druga polovica za unaprjeđenje sigurnosti prometa, putem Fonda za unaprjeđenje sigurnosti prometa.

Grad Subotica je iz Fonda za unaprjeđenje sigurnosti prometa za tehničko opremanje jedinica prometne policije u 2019. godini osigurao 6,5 milijuna dinara, što je 30 posto od planiranih sredstava Fonda (19.566.000 dinara).

Ukupno realizirana sredstva Fonda za unaprjeđenje sigurnosti u prometu za tehničko opremanje jedinica prometne policije u razdoblju od 2011. do 2018. godine iznose nešto više od 26 milijuna dinara. Od tih sredstava nabavljeno je, među ostalim, i 11 novih automobila ukupne vrijednosti oko 13 milijuna dinara.