Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruiran kolnik u dijelu ulice Maksima Gorkog

24.12.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević službeno su pustili u promet rekonstruiranu prometnicu u dijelu ulice Maksima Gorkog, investiciju realiziranu u okviru projekta „Rekonstrukcija i dogradnja kolnika u ulici Maksima Gorkog, od raskrižja s ulicom Braće Radić do raskrižja s ulicom Matije Gubeca u Subotici s izgradnjom sustava video-nadzora (I faza)“.

13164_1.jpg

Zbog nedostatka prometnih traka za skretanja na lijevo, rekonstruirali smo ulicu Maksima Gorkog, najfrekventniju prometnicu u našem gradu, u kojoj su najkritičnija raskrižja bila s ulicama Braće Radić i Strossmayerovom, rekao je gradonačelnik Laban, i dodao da je rekonstrukcija završena u roku (27. prosinca) i da je vrijednost investicije oko 77 milijuna dinara.

– Rekonstrukcija kolnika u dijelu ulice Maksima Gorkog ne bi bila moguća bez podrške Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja je osigurala sredstva. Napravljene su trake za skretanja na lijevo, smanjena ugroženost sudionika u prometu i povećana protočnost koja je vrlo često uzrokovala ozbiljne zastoje, kako na glavnom, tako i na priključnim cestovnim smjerovima. I ovaj projekt je na realizaciju čekao gotovo desetljeće, mi smo ga osvježili i zajednički s Upravom za kapitalna ulaganja vrlo brzo i uspješno okončali – naglasio je gradonačelnik Laban.

Nedeljko Kovačević je podsjetio da Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržava projekte značajne za gradove i lokalne samouprave, i da je zadovoljan što je ova investicija, koja će poboljšati i sigurnost i kakvoću života građana, završena uspješno i u roku.

– Vjerujem da će u siječnju, kada raspisujemo novi natječaj, i grad Subotica imati kvalitetne projekte koje ćemo mi financirati – istaknuo je Nedeljko Kovačević.

Predrag Radivojević je podcrtao da je rekonstrukcija kolnika u ulici Maksima Gorkog rađena „pod aktivnim prometom“ i da je bilo problema s podzemnim instalacijama, kao i s Telekomovim instalacijama.

– Prema uvjetima Međuopćinskog zavoda za zaštitu spomenika napravljena je zaštitna providna ograda od pleksiglasa kako bi se mogla vidjeti kulturna dobra, a postavljena je i nova prometna signalizacija. Projekt rekonstrukcije predvidio je i sustav video-nadzora. Do sada su postavljeni optički kablovi, temelji i nosači za kamere, a same kamere, zbog zahtjeva MUP-a da sustav bude potpuno kompatibilan s njihovim, bit će postavljene početkom sljedeće godine – naveo je Radivojević.

Gradu Subotici su, podsjetimo, na Javnom natječaju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za financiranje i sufinanciranje projekata u području prometne infrastrukture dodijeljena sredstva u iznosu nešto većem od 73 milijuna dinara za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja kolnika u ulici Maksima Gorkog, od raskrižja s ulicom Braće Radić do raskrižja s ulicom Matije Gubeca u Subotici s izgradnjom sustava video-nadzora (I faza)“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju ovog projekta u ime subotičke lokalne samouprave potpisao je, 18. veljače 2019. godine, u Novom Sadu, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

13164_2.jpg