Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uređeni parkovi za pse u Dudovoj šumi i na Prozivki

09.01.2020.

Dudova šuma i Prozivka prve su lokacije, od šest koliko ih je ukupno predviđeno na teritoriju našeg grada, na kojima su uređeni parkovi za pse. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je u tom povodu, da su ove dvije lokacije prepoznate kao prioritetne zbog velike koncentracije stanovništva, naročito u višekatnim stambenim objektima i da su nedavno, nakon provedenog postupka javne nabavke, završeni radovi na uređenju parkova. Za realizaciju ove investicije u gradskom proračunu za 2019. godinu opredijeljeno je oko 3,5 milijuna dinara.

13184_1.jpg

Gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što se, sukladno Planu površina za slobodno kretanje pasa na teritoriju grada Subotice donesenim koncem veljače 2019. godine, i naš grad svrstao među sredine koje su uredile parkove za pse. On je također istaknuo da su ovim planom, pored parka Dudova šuma i parka Prozivka, parkovi za pse predviđeni još na Paliću, Teslinom naselju, parku kod „Buvljaka“ i na zelenoj površini pored Otvorenog sveučilišta.

– Siguran sam da će ovi parkovi obradovati vlasnike pasa, jer im omogućavaju imati poseban prostor na kome njihovi kućni ljubimci mogu neometano provoditi vrijeme u slobodnom kretanju, dok drugim korisnicima javnih površina osigurava višu razinu higijene na njima i veći komfor – rekao je gradonačelnik Laban.

Park za pse u Dudovoj šumi površine je oko 900 četvornih metara i namijenjen je za male i velike pse, dok je park za pse na Prozivki, formiran u postojećem parku pokraj šetališta prema Bajnatskoj ulici, podijeljen na dva dijela: na dio za male pse i na dio za velike pse, površine po 700 četvornih metara.

Parkovi su ograđeni zelenom panelnom ogradom i opremljeni rekvizitima i napravama koje omogućavaju psima istrčavanje. Sve naprave izrađene su u dvije dimenzije, za male i velike pse, a u parkovima su postavljene i korpe za fekalni otpad, pipe, korpe za otpatke i klupe.

Prema gradskoj Odluki o uvjetima za držanje i zaštitu domaćih i egzotičnih životinja, ulazak u parkove za pse ograničen je za pojedine ljubimce. Na ulasku u parkove nalaze se ploče na kojima je istaknuto da je zabranjeno uvođenje bolesnih pasa i kuja u tjeranju, da je ulaz za opasne pse dozvoljen samo uz zaštitnu korpu na njuški, da je zabranjeno korištenje parka za potrebe obuka pasa od strane profesionalnih trenera, kao i unošenje i ostavljanje hrane, staklene ambalaže, šišanje i četkanje pasa.

Parkovi za pse otvoreni su 24 sata dnevno.

13184_2.jpg