Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Za uređenje dvorišta Gerontološkog centra 28,6 milijuna dinara

15.01.2020.

Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova Predrag Vuletić obišao je danas Gerontološki centar u Subotici, objekt „Dudova šuma“, i tom prilikom ravnatelju dr. Nenadu Ivaniševiću uručio ugovor za izvođenje radova predviđenih planom zaštite od požara, vrijedan 28.600.000 dinara. Projekt obuhvaća zamjenu staza i njihovo uređenje kako bi bilo omogućeno kretanje vatrogasnih i vozila Hitne pomoći, postavljanje novih kapija, također prilagođenih ulasku interventnih vozila, izvođenje kompletne hidrantne mreže, zamjenu rasvjete led rasvjetom i postavljanje osjetila pokreta.

13193_1.jpg

Predrag Vuletić je nakon uručivanja ugovora podsjetio da je u protekle tri proračunske godine Pokrajinska vlada izdvojila značajna sredstva za dvije najznačajnije ustanove socijalne zaštite u Subotici, Gerontološki centar i Dom za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“.

- Samo u ovim dvama ustanovama u protekle tri godine uloženo je oko 115 milijuna dinara, od toga u Gerontološki centar Subotica 71,88 milijuna dinara. Dodjelom ovog ugovora i sredstava u iznosu od 28,6 milijuna dinara unaprjeđuju se standardi u ovoj ustanovi, prije svega mogućnost predviđanja katkada neželjenih okolnosti, te da možemo biti stopostotno uvjereni u sigurnost svakog korisnika, a naravno i zaposlenog – istaknuo je Vuletić i dodao da je Pokrajinska vlada, putem Tajništva na čijem je čelu, u protekle tri godine za financiranje 27 ustanova socijalne zaštite na teritoriju AP Vojvodine izdvojila milijardu dinara.

Nenad Ivanišević je rekao da je ovaj projekt značajan jer ispunjava zahtjeve novog zakona o protupožarnoj zaštiti, čime se uređuje put kojim vozila, vatrogasna ili Hitne pomoći, mogu prići objektu.

– Radi se o putovima koji više od 40 godina nisu rekonstruirani. Oni sada i tehnički veoma teško ispunjavaju svoju funkciju. Asfalt u dvorištu je ispucao i otežava kretanje korisnika, a vatrogasno vozilo moći će neometano prići Gerontološkom centru. Daj Bože da nikada ne zatreba put koji ćemo praviti, ali on je veoma značajan za sigurnost korisnika – naglasio je Ivanišević.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, istaknuo je da je uručivanjem ovog ugovora zaokružena odlična suradnja između resornog pokrajinskog tajništva i ustanova socijalne zaštite u našem gradu.

– Nije bilo raspisanog natječaja a da naše ustanove nisu dobile sredstva za unaprjeđenje rada i života svih korisnika. Uvjeren sam da će to biti i ove godine. U proračunu za 2020. za usluge Gerontološkog centra pomoć i njega u kući i rad gerontoloških klubova osigurano je 49,4 milijuna dinara – naveo je Đukanović.

Predviđeni rok za završetak radova je 120 radnih dana od uvođenja izvođača radova u posao, a ovo je prva rekonstrukcija dvorišnog prostora od 1978. godine.