Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Podrška održavanju sajamskih manifestacija i izložaba s gospodarskim značajkama

17.01.2020.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva Ákos Újhelyi uručio je ugovore za povrat sredstava za organiziranje i održavanje sajamskih manifestacija predstavnicima 11 udruženja koja su to pravo ostvarila na temelju održanog Javnog natječaja za financiranje projekata u području ostvarivanja javnog interesa putem organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2019. godini na teritoriju grada Subotice. Prigodnoj svečanosti, upriličenoj u tom povodu u Plavoj dvorani Gradske kuće, prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Timea Horvat.

13196_1.jpg

Timea Horvat je, obraćajući se medijima, izjavila da je 25. listopada 2019. godine raspisan Javni natječaj za financiranje projekata u području ostvarivanja javnog interesa putem organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2019. godini na teritoriju grada Subotice, da je za tu namjenu iz gradskog proračuna u 2020. godini opredijeljeno 2,5 milijuna dinara i da je pravo na bespovratna sredstva ostvarilo 11 udruženja, od 12 koliko ih se ukupno prijavilo na natječaj.

– Sredstva za financiranje projekata putem povrata sredstava predviđena su za projekte orijentirane na ekonomsku, socijalnu i ekološku dimenziju u području organiziranja sajamskih manifestacija u formi sajmova i izložaba, u vezi s promoviranjem organske proizvodnje hrane, promoviranja društvenog ujedinjenja, povećavanje produktivnosti resursa kroz kreiranje uvjeta za zapošljavanje, uz uvjet da imaju edukativnu značajku. Za naš grad je veoma važno da imamo što više sudionika na sajamskim manifestacijama i izložbama, tim prije što je mnogo njih preraslo lokalne i regionalne značajke – istaknula je Timea Horvat.

13196_2.jpg

Projektne aktivnosti, dodala je, realizirane su u razdoblju 1. svibnja – 31. listopada 2019. godine na teritoriju grada Subotice, maksimalni iznos koji se vraća po udruženju je 400.000 dinara, a udruženje, kao nositelj projekta, moglo je konkurirati s najviše jednim projektom.

Sredstva su dodijeljena Udruženju za razvoj naselja pješčarske visoravni Sjeverne Bačke za projekt „Sjevernobačko posijelo“; Udruženju odgojitelja goluba i peradi iz Čantavira (Izložba sitnih životinja, goluba i ukrasnih ptica); Udruženju pčelara „Pčela“ iz Subotice (XXIII Dani pčelarstva); Udruženju za njegu žena i trudnica „Anahitas“ („Angel Dreams“ ekspo za bebe, trudnice i obitelji); Udruženju za razvoj zajednice Ludoš („Festival češnjaka i dani sela na Ludošu“); Udruženju odgojitelja svinja „Bajmok“ (IX Dani farmera); Udruženju „Terra's“ („15. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST 2019.“); Udruženju „Ribarske večeri-Halászesték“ Palić (III Dani ribe); Udruženju „Vinski viteški red Sveti Trifun“ iz Bajmoka (III Međunarodni susret vinskih viteških redova); Hrvatskom  kulturno-prosvjetnom društvu „Matija Gubec“ iz Tavankuta (IX Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina) i Udruženju Rózsa Sándor iz Hajdukova za organizaciju 51. Berbanskih dana na Hajdukovu.