Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena izložba „Dijanina djeca“

01.02.2020.

Izložba „Dijanina djeca“, posvećena humanitarki austrijskog podrijetla Dijani Budisavljević i najvećoj akciji spašavanja djece iz koncentracijskih logora tijekom Drugog svjetskog rata, svečano je otvorena večeras u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Izložbu „Dijanina djeca“, postavljenu u predvorju Gradske kuće, otvorio je Milan Počuča, živi svjedok stradanja u ustaškim logorima smrti.

 13220_1.jpg

Nakon otvorenja izložbe, čija je autorica Slađana Zarić, posvećene Dijani Budisavljević zahvaljujući kojoj je od sigurne smrti spašeno više od 7.500 srpskih dječaka i djevojčica iz koncentracijskog logora Jasenovac u NDH, prikazan je dokumentarni film „Dijanina djeca“.

Uz izražavanje zahvalnosti Ministarstvu obrane i gradu Subotici na nesebičnoj pomoći u realizaciji izložbe „Dijanina djeca“ i podrški da velika djela Dijane Budisavljević ne budu zaboravljena, domaćin izložbe Zavičajno udruženje Dalmacija dodijelilo je prigodne poklone predstavniku Ministarstva obrane, odnosno ministru obrane Aleksandru Vulinu, predstavnicima grada Subotice – članici Gradskog vijeća Miroslavi Babić i tajniku Tajništva za opću upravu i zajedničke poslove Petru Pantelincu, kao i Milanu Počuči.

Izložbu „Dijanina djeca“ zainteresirani građani mogu pogledati u predvorju Gradske kuće do 10. veljače 2020. godine.

13220_2.jpg