Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ataše za kulturu veleposlanstva Austrije posjetio Suboticu

05.02.2020.

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture Miroslava Babić i tajnica Tajništva društvenih djelatnosti Jasmina Stevanović sastale su se danas s direktorom Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu i atašeom za kulturu veleposlanstva Austrije, Adrienom Feixom, s kojim su razgovarale o jačanju suradnje u području kulture između grada Subotice i Austrijskog kulturnog foruma.

13228_1.jpg

Uz predstavljanje gospodarskih, infrastrukturnih, kulturno-historijskih i turističkih potencijala Subotice i Palića, projekata koji se realiziraju i daljnjih planova razvitka našega grada, Adrien Feix je upoznat i s činjenicom da subotička lokalna samouprava podržava veliki broj manifestacija od posebnog značaja za grad poput Festivala europskog filma Palić, Međunarodnog festivala kazališta za djecu, Dužijance, Interetna, Zavičajnih dana, Tjedna pravoslavlja, Festivala židovske kulture, Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva i niza drugih manifestacija koje promoviraju istinske kulturne vrijednosti.

Multikulturnost i multikonfesionalnost naglašeno je, pridonose očuvanju običaja i tradicije svih etničkih zajednica koje žive na ovom prostoru. Bogato kulturno naslijeđe, grad arhitekture secesije, mnogobrojna kulturna dešavanja promoviraju grad Suboticu na mapi turističkih ruta, kao jedinstven proizvod razvoja kulturnog turizma.

Adrien Feix istaknuo je da Austrijski kulturni forum podržava suradnju u području filmske i kazališne umjetnosti, glazbe, slikarstva, znanosti, sintezu tradicionalnog i suvremenog izraza u umjetnosti, digitalizaciju kulturne baštine.

Austrijski kulturni forum u Srbiji stavlja u fokus uspostavljanje obostranog partnerskog odnosa s institucijama i pojedincima na polju kulturne i znanstvene suradnje, kao i aktivnostima posvećenim djeci i mladima. Želja je intenzivirati suradnju s ustanovama kulture u Subotici.

Nakon sastanka u Gradskoj kući Adrien Feix je, u okviru prva posjeta Subotici, obišao Gradski muzej, Sinagogu i Suvremenu galeriju.

13228_2.jpg