Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održano Hercegovačko sijelo

08.02.2020.

U želji očuvanja tradicije i njegovanja kulture zavičaja, u balskoj dvorani hotela „Galerija“ održano je sedmo Hercegovačko sijelo, u organizaciji Zavičajnog udruženja „Hercegovina“. Hercegovačka večer okupila je veliki broj gostiju koje je pozdravio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, ističući da će zavičajna udruženja i ovakvi skupovi uvijek imati podršku lokalne samouprave.

13234_1.jpg

Glasnogovornik Zavičajnog udruženja „Hercegovina“, Vladan Zubac, izjavio je, u tom povodu, da je ove godine pripremljen bogat kulturno-zabavni program u kojem sudjeluju i gosti iz Srbije i Republike Srpske.

– Ovo je najmasovniji skup do sada, bilo nas je oko četiri stotine, a nismo mogli primiti sve koji su željeli prisustvovati. Cijeli program ima za cilj Hercegovcima u Subotici približiti i podsjetiti ih na zavičaj. Tu su i tradicionalna hercegovačka jela, koja su, kao i piće, stigli iz Hercegovine – rekao je Vladan Zubac.

U  programu su sudjelovali ansambl narodnih igara „Jovan Dučić“ iz Trebinja, pjesnik Pero Zubac, zbor „Mironosice“, narodni guslar Nikola Kosović iz Trebinja...

13234_2.jpg