Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Narodnoj kuhinji donacija iz Turije

14.02.2020.

Na Trgu cara Jovana Nenada danas je održana tradicionalna gospodarska i turistička manifestacija „Turijska kobasicijada”. Gosti iz Turije i ove godine predstavnicima Gradske organizacije Crvenog križa Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali su poklon – 50 kila svježe kobasice. U ime subotičke lokalne samouprave uručenju donacije prisustvovao je član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

13240_1.jpg

On se tom prilikom zahvalio Udruženju „Kobasicijada“ iz Turije na dugogodišnjoj suradnji i donacijama za Narodnu kuhinju Crvenog križa, za koju je, kako je istaknuo, grad ove godine u proračunu opredijelio 31,2 milijuna dinara.

-Zahvaljujem im se što tradicionalno doniraju svoje proizvode za socijalno ugrožene Subotičane, u sklopu programa Narodne kuhinje – rekao je Đukanović.

Narodna kuhinja Crvenog križa Subotica svakodnevno opslužuje oko 1.200 korisnika.

- Mi smo najveća Narodna kuhinja u Vojvodini, treća u Srbiji i kroz razne programe pokušavamo ublažiti siromaštvo našim korisnicima, a u tome imamo veliku podršku lokalne samouprave. – rekao je Miodrag Varo iz Crvenog križa.

A da Subotičani ne propuštaju ovu manifestaciju kako bi se opskrbili kobasicama iz Turije dokazao je red koji se ispred štandova stvorio od ranih jutarnjih sati.

Krajem vejače majstori iz Turije pokušat će na „Kobasicijadi“ napraviti kobasicu dugu 2036 metara.