Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 27. sjednica Skupštine grada

27.02.2020.

Na 27. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, usvojena su rješenja o davanju suglasnosti na program poslovanja 13 javnih i javno komunalnih poduzeća za 2020. godinu. Među 50 točaka dnevnoga reda, koliko ih je ukupno usvojeno, prihvaćene su i Odluka o usvajanju Lokalnog akcijskog plana zapošljavanja za 2020. godinu, Odluka o ostvarivanju prava na sufinanciranje troškova za biomedicinski potpomognutu oplodnju za prvo i drugo dijete i Odluka o mreži dječjih vrtića u ustanova na teritoriju grada Subotice.

13263_1.jpg

Donesene su i odluke o davanju suglasnosti na programe poslovanja Društva s ograničenom odgovornosti za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“ i Društva s ograničenom odgovornosti za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalni deponij“, Odluka o angažiranju revizora za obavljanje eksterne revizije Konsolidiranog završnog računa grada Subotice za 2019. godinu i Odluka o donošenju Plana generalne regulacije II za zonu „Mali Bajmak“ i dijelove zona „Novo Selo“, „Gat“ i „Ker“.

Vijećnici su izglasali i Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za dio prostora između postojeće i planirane trase željezničke pruge Beograd – Subotica u Aleksandrovu, Odluku o izradi Izmjene dijela Plana detaljne regulacije za dio obalnog pojasa Palićkog jezera (zapadna i južna obala IV. sektora i obala III. sektora) na Paliću i Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za uređenje i izgradnju vjerskih kompleksa  i komercijalnih sadržaja pored Senćanske ceste.

Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Subotice, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o oblicima i načinu ostvarivanja suradnje Komunalne policije i gradskih inspekcijskih službi i Odluka o pokretanju postupka za realizaciju javno-privatnog partnerstva s elementima koncesije za financiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske djelatnosti u gradu Subotica, u kome ZU „Ljekarna“ Subotica trenutačno obavlja farmaceutsku djelatnost.

Donesen je i Zaključak o usvajanju Godišnjeg plana rada Gradskog stožera za izvanredne situacije za 2020. godinu, a usvojeno je i Rješenje o davanju suglasnosti na Program poslovanja Fondacije za pomoć pri liječenju teško oboljele djece i mladeži s financijskim pokazateljima za 2020. godinu.

Materijal s 27. sjednice Skupštine grada Subotice - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hr.