Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotički polumaraton ispunio očekivanja

02.03.2020.

– Namjera Sportskog udruženja 'Horizont' i lokalne samouprave da se organiziranjem Subotičkog polumaratona naš grad uvrsti na kartu atletsko-rekreativnog trkačkog svijeta u potpunosti je realizirana. Subotica se pridružila gradovima u našoj zemlji i regiji koji već godinama održavaju polumaratone. Na prošlogodišnjem, trećem polumaratonu bilo je tri puta više sudionika nego na prvom, a dvostruko više nego na drugom. Vjerujem da će ovogodišnji, četvrti po redu Subotički polumaraton biti bolji od prethodna tri, i po organizaciji, i po broju sudionika – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće upriličenoj u povodom dodjele plaketa zaslužnima za realizaciju ove, za naš grad značajne sportske manifestacije.

13268_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su pridonijeli da 3. Subotički polumaraton bude što je moguće više uspješan, gradonačelnik Laban je istaknuo da će Subotica i ubuduće biti dobar domaćin sudionicima i gostima polumaratona. Ozračje, dodao je, u kome će se odvijati ovogodišnji i svi naredni polumaratoni bit će i ljepši i uređeniji, jer se na Trgu slobode gradi nova parterna fontana, a bit će rekonstruirana i pročelja tri objekta koji se nalaze na turističkoj ruti secesije – Art nouveau, u središnjem gradskom jezgru.

Republički zastupnik i član SU „Horizont”, Bálint Pásztor, naveo je da mu je iznimno drago što je Subotički polumaraton iz godine u godinu sve kvalitetniji i masovniji i da to potvrđuje da su organizatori i suorganizaori polumaratona bili u pravu kada su riješili krenuti u realizaciju ovog projekta.

– Zahvaljujem se subotičkoj lokalnoj samoupravi na kontinuiranom partnerstvu, kao i svim organizacijama, javnim službama, javnim poduzećima, policiji, Hitnoj pomoći i volonterima što imamo drugu najmasovniju utrku u Srbiji. Treći Subotički polumaraton je bila druga po masovnosti utrka u Republici Srbiji, poslije Beogradskog maratona. Drugi smo, također, i po broju inozemnih sudionika: imali smo 200 trkača iz 15 zemalja svijeta. To znači da smo ispunili cilj koji smo sebi postavili kada je riječ o polumaratonu – naglasio je Bálint Pásztor.

Jedina bitna izmjena u odnosu na prošlogodišnji polumaraton jest, kako je rečeno na konferenciji, da će zbog povećanog broja sudionika iz naše zemlje i regije ovogodišnji polumaraton startati u 10.00 sati, a utrke na pet i deset kilometara u 10.15 sati.

Na konferenciji je, također, priopćeno da se ove godine očekuje oko 2.000 sudionika i da je od danas otvorena mogućnost prijave za sudjelovanje na četvrtom po redu Subotičkom polumaratonu koji će biti održan 30. kolovoza, u okviru proslave Dana grada.

Predstavnicima medija i gostima obratili su se i predsjednik SU „ Horizont“ Kristifor Bogdanić i potpredsjednik Živica Savin. I oni su izrazili zahvalnost svima koji su pridonijeli uspjehu i afirmaciji Subotičkog polumaratona.

13268_2.jpg