Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisan ugovor u okviru programa „Exchange 5“

04.03.2020.

Menadžerica projekta „Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo“ Zagorka Panić i direktorica tvrtke „Prostor“ d.o.o. iz Ade, Marta Varga Petrić, potpisali su danas u Gradskoj kući Ugovor o geodetskim uslugama i usluzi pripreme projektno-tehničke dokumentacije za proces legalizacije nelegalnih objekata na teritoriju grada Subotice i općine Senta. Posao ugovoren s konzorcijem na čijem je čelu tvrtka „Prostor“ vrijedan je 17,8 milijuna dinara, a ukupan proračun projekta „Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo“ koji grad Subotica i općina Senta zajednički realiziraju u okviru programa „Exchange 5“ iznosi oko 240.000 eura.

13274_1.jpg

Zagorka Panić je, u tom povodu, izjavila da su legalizacija 50 objekata, etažiranje 15 i brisanje 23 objekta u Subotici, kao i legalizacija 20 objekata, etažiranje 20 i brisanje osam objekata u Senti glavni ciljevi stavljeni pred projektni tim koji će rukovoditi procesom od snimanja objekta, izrade elaborata geodetskih radova, katastarsko-topografskih planova i projekta geodetskog obilježavanja i elaborata provođenja, eventualnog brisanja objekta, izrade planova posebnih dijelova i izvještaja o zatečenom stanju objekta, do unošenja u evidenciju i poslovne knjige grada Subotice i općine Senta i popunjavanja podataka o imovini u Centralnoj bazi podataka.

– Projekt 'Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo' je veoma značajan i za grad Suboticu i za općinu Senta. Ako domaćinski upravljate vlastitom imovinom vi, kada je legalizirate, možete ulagati u tu imovinu i održavati ju. U proračunu nećete imati gubitaka, moći ćete ju davati u zakup, ili otuđiti, ali prije toga morate srediti imovinu. Rok za realizaciju ovog ugovora je tri mjeseca – istaknula je Zagorka Panić.

Marta Varga Petrić je rekla da je riječ o poslu koji obuhvaća ozakonjenje 70 objekata uglavnom javne namjene, etažiranje 35 objekata i brisanje 31 objekata i da za sve te objekte treba priložiti i geodetske elaborate.

– S ovom projektno-tehničkom dokumentacijom grad Subotica i općina Senta moći će urediti vlastite objekte. To je, istovremeno, i primjer građanima da sve što se izgradi treba biti ozakonjeno, sukladno zakonu, kako bi u tu imovinu mogli ulagati – kazala je Marta Varga Petrić.

Ukupan proračun projekta „Samo pravno zaokruženo javno vlasništvo je dobro javno vlasništvo“ je 240.095 eura, dok je ukupan iznos bespovratnih sredstava 181.343,75 eura. Proračun grada Subotica je 163.600 eura, a općine Senta 76.495 eura.