Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predstavljeni programi i mjere za poticanje zapošljavanja

11.03.2020.

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Subotica i lokalna samouprava organizirali su danas, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, promociju javnih poziva i natječaja za realizaciju programa i mjera aktivne politike zapošljavanja za 2020. godinu, predviđenih Nacionalnim akcijskim planom zapošljavanja i Programom rada Nacionalne službe za zapošljavanje za ovu godinu.

13289_1.jpg

Republička i pokrajinska Nacionalna služba za zapošljavanje predstavile su, putem prezentacije uz diskusiju i davanje podrobnih informacija sudionicima (poslodavcima i potencijalnim poslodavcima na lokalnoj razini), javne pozive i natječaje koji su trenutačno u tijeku i omogućuju velikom broju ljudi doći do posla.

Na republičkoj razini raspisano je 13 natječaja. Tu su natječaji za samozapošljavanje nezaposlenih kao i nezaposlenih osoba romske narodnosti, za refundaciju troškova podrške osobama s invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uvjetima, za obuku nezaposlenih ali i usavršavanje zaposlenih, program pripravnika, program stručne prakse, program stjecanja praktičnih znanja, za subvencioniranje zarada za zapošljavanje osoba s invaliditetom, za zapošljavanje teže zapošljivih osoba, javni radovi.

- Okupili smo se kako bismo poslodavcima predstavili javne natječaje i pomognemo im pri apliciranju na njih. Uskoro očekujemo i raspisivanje lokalnih javnih poziva i to ćemo posebno predstaviti – izjavila je, među ostalim, v. d. direktora NSZ Filijale Subotica Verica Vujadinović.

Nacionalna služba za zapošljavanje na razini AP Vojvodine raspisala je tri natječaja - za zapošljavanje, samozapošljavanje i financiranje javnih radova.

- Pokrajinska vlada je za ovu namjenu izdvojila 90 milijuna dinara, od kojih je polovina za zapošljavanje nezaposlenih osoba, 40 milijuna za samozapošljavanje, a pet milijuna za financiranje javnih radova – rekla je Nevena Živković, službenica za metodologiju programa zapošljavanja, i pozvala poslodavce da se na vrijeme jave mjerodavnoj filijali NSZ i prijave na natječaj.

13289_2.jpg