Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Donijeta Odluka o osnivanju Pozivnog centra Gradske uprave

16.03.2020.

Postupajući po Naredbi Gradskog stožera za izvanredne situacije br. II-06-28/2020 od 16. ožujka tekuće godine, Gradska uprava donijela je Odluku broj IV-56-2/2020, o osnivanju Pozivnog centra Gradske uprave Grada Subotice. Tim aktom uspostavlja se poseban telefonski kontakt-centar na broju 024/636-136, koji će biti svima dostupan, svakog dana, od 08:00 do 20:00 sati, počev od danas, 16. ožujka 2020. godine. Također je otvorena i adresa elektroničke pošte covid19@subotica.rs na koju se građani mogu obratiti elektroničkim putem.

13309_1.jpg

Glavna svrha ovog kontakt-centra jest evidentiranje potreba sugrađana, koji imaju 65 i više godina života. Nakon prijema informacije o potrebama i pribavljanja osnovnih podataka o osobi koja se obratila za pomoć, Gradska uprava će učiniti sve što je u njezinoj moći da, uz pomoć volontera Crvenog križa i koristeći vlastite kapacitete, osigura dopremanje hrane, lijekova i pružanje liječničke pomoći, na kućnim adresama starijih sugrađana.

Kontakt-centar će također pružati temeljne informacije o posebnim mjerama koje su na snazi tijekom izvanrednog stanja.

Molimo da se, za pomoć preko ovog kontakt-centra, obraćaju oni naši sugrađani, stariji od 65 godina, koji nemaju drugog načina za doći do hrane, lijekova ili liječničkog pregleda. Svi koji imaju mogućnost ispuniti ove potrebe svojih najbližih, svojih prijatelja i susjeda, to trebaju i učiniti. Jedino tako ćemo omogućiti da pomoć dođe do onih koji su najugroženiji.

Molimo također da se građani, za hitnu medicinsku pomoć, obraćaju isključivo Službi hitne pomoći, na broj 194.

Gradska uprava garantira puno angažiranje svih kapaciteta i evidentiranje svih potreba na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

Brzina i opseg ispunjenja pristiglih zahtjeva i realizacije pomoći ovisit će o mogućnostima, kako institucija Grada, tako i Crvenog križa i drugih organizacija i pojedinaca uključenih u upravljanje izvanrednom situacijom u zemlji.

                                                             NAČELNICA GRADSKE UPRAVE 
                                                                Marija Ušumović Davčik