Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisani ugovori o korištenju sredstava iz Proračunskog fonda za program lokalne samouprave

18.03.2020.

Gradonačelnici Subotice i Sombora i predsjednici općina Ada, Senta i Kanjiža danas su, u prostorijama Sjevernobačkog upravnog okruga, zaključili ugovore s Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o korištenju sredstava iz Proračunskog fonda za program lokalne samouprave. Gradonačelnik Bogdan Laban potpisao je ugovor o dodjeli sredstava u vrijednosti od 3,6 milijuna dinara za realizaciju projekta „Protugradna obrana - nabava raketa“, čija ukupna financijska vrijednost iznosi četiri milijuna dinara.

13313_1.jpg

Državni tajnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zoran Kasalović rekao je, u tom povodu, da je ministar Branko Ružić, uvažavajući izvanredno stanje u našoj zemlji i ono što je u ovom trenutku najvažnije – sačuvati zdravlje svih nas i sviju građana, donio odluku da se ugovori o odobrenim i dodijeljenim sredstvima na najtečaju za sredstva za programe lokalne samouprave već tjekom ožujka potpišu s lokalnim samoupravama, ali bez svečanih skupova.

- Iz Ministarstva smo krenuli ka gradovima i općinama. Zato ću danas u Subotici, a nakon toga u Novom Sadu i Zrenjaninu, skupa s predsjednicima općina i gradonačelnicima iz AP Vojvodine dodijeliti ugovore, potpisati i na taj način stvoriti uvjete za realizaciju tih sredstava – istaknuo je Kasalović.

Prema njegovim riječima, proračunski fond resornog ministarstva za programe lokalnih samouprava raspolagao je ove godine s 520 milijuna dinara.

- Imali smo četiri cilja. Prvi, najatraktivniji, u iznosu od 364 milijuna dinara, odnosio se na projekte značajne za lokalne samouprave, za zapošljavanje i druge programe koji pospješuju život i rad u gradovima i općinama. Drugi je uvođenje e-uprave i suvremene informacijske tehnologije, za što je opredijeljeno 52 milijuna dinara, a treći, poduprt s 46,8 milijuna dinara, za sportske, kulturne i turističke manifestacije. Za četvrti cilj, a to je preventivno djelovanje i smanjenje rizika u određenim nepogodama, također je osigurano 46,8 milijuna dinara. Ove godine smo imali i još jedan prijedlog, godišnju nagradu koja je bila u iznosu od 10,6 milijuna dinara za dobru praksu u općinama i gradovima. Mislim da će ona postati tradicionalna kako bi pospješili neki natjecateljski duh i vrednovali najbolje projekte u općinama i gradovima – naglasio je Kasalović.

13313_2.jpg