Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

I Gradska kuća u bojama Italije – kao zahvala i potpora

20.03.2020.

Adriano Zoni, direktor tvornice “Gordon” d.o.o. – koja posluje unutar grupacije “Calzedonia” u Subotici i pogona “Calzedonia”  u Kikindi  uručio je Bogdanu Labanu, gradonačelniku Subotice i zapovjedniku stožera za izvanredne situacije, donaciju od 10.000 pamučnih, perivih zaštitnih maski za višekratnu uporabu, od koji je 7000 za Suboticu, a 3000 za Kikindu.

13325_1.jpg

Gradonačelnik Laban je zahvalio za pomoć koja će doprinijeti učinkovitijoj provedbi poduzetih mjera zaštite u borbi protiv zaraze virusom Korona i rekao kako je najvažnija misija koju treba provesti – zaštita svih nas.

Naglašavajući kako su poduzete sve mjere zaštite zdravlja u ovome gradu, gradonačelnik Subotice je nakon susreta sa Zonijem rekao kako je kompanija “Calzedonia” ovom gestom pokazala društvenu odgovornost prema stanovnicima i lokalnoj zajednici u kojoj boravi i posluje, a posebno je naglasio sljedeće:

“Pomoć talijanske kompanije Subotici, važna je s pozicije ljudskosti, i želje da nam u ovom teškom trenutku i na ovaj način olakšaju funkcioniranje u izvanrednim uvjetima. Ova donacija utoliko je značajnija jer dolazi od kompanije čija je zemlja, nakon Kine, najviše pogođena virusom Korona.

Italija prolazi kroz jedno od najtežih razdoblja u svojoj novijoj povijesti, boreći se protiv epidemije virusa COVID – 19, koji je desetkovao zemlju, ali njena humanost za druge i dalje ne jenjava. Prijateljskom narodu Italije želim da što prije iziđu iz ove borbe kao pobjednici, a Srbija i Subotica su svim srcem uz vas.”

U znak zahvalnosti ali i solidarnosti  i potpore narodu Italije, simbol Subotice – Gradska kuća, od večeras će se pridružutu gradu Beogradu jer će biti osvijetljena u bojama talijanske zastave.

“Gordon” d.o.o. – Calzedonia radi u Gospodarskoj zoni “Mali Bajmak” i zapošljava oko 1300  radnika, a poslovodstvo poduzeća odlučilo je, sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama Vlade Srbije, da uposlene ne dovodi u bilo kakav rizik koji je posebice izražen u slučajevima boravka veće grupe ljudi u zatvorenom prostoru, te su od 16. ožujka proizvodni pogoni u Subotici i Kikindi prestali raditi. Iz poduzeća apeliraju da se poštuju propisane mjere i upute u cilju očuvanja vlasititog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, kako bi se spriječilo širenje virusa i što prije stvorili uvjeti za nastavak rada.

Subotica s Italijom ima intenzivnu suradnju, ne samo na ekonomskom području i novih investicija, nego i na području kulture i obrazovanja.