Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obvezatna dezinfekcija javnih površina i zajedničkih dijelova zgrada

20.03.2020.

Imajući u vidu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja, Gradski stožer za izvanredne situacije je na svojoj trećoj izvanrednoj sjednici održanoj danas donio naredbu kojom se Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže organiziranje dezinfekcije javnih površina, kao što su ulice, prilazi zdravstvenim ustanovama, dječja igrališta, autobusna stajališta, šetališta, platoi i komunikacijske staze u parkovima i slično. U naredbi, koju je potpisao gradonačelnik Subotice i zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije, Bogdan Laban, i upraviteljima stambenih zajednica nalaže se da osiguraju pojačano čišćenje i dezinfekciju zajedničkih dijelova zgrade na kojima se ostvaruje najveći kontakt (ulazi u zgradu, prostori ispred dizala, dizala, stubišta i stubišni rukohvati, ulazna vrata i dr.), s tim da dezinfekciju treba obvezatno provoditi najmanje jednom tijekom dana.

13326_1.jpg

Ova naredba primjenjuje se od petka (danas), 20. ožujka 2020. godine. Provođenje ove naredbe kontrolirat će mjerodavna tajništva Gradske uprave.

Naredba je donesena na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja.

Naredba - 20. 03. 2020.