Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Organiziran poseban oblik gradskog i prigradskog prijevoza

24.03.2020.

Gradska uprava je, po prethodno pribavljenoj suglasnosti ministra, dozvolila Javnom poduzeću „Subotica-trans“ iz Subotice, Segedinska cesta 84, organiziranje posebnog oblika gradskog i prigradskog prijevoza na sljedećim linijama: Na linijama gradskog prijevoza br.: 1a, 3, 6 i 16 – s polascima u razdobljima od 05:05 do 07:25 i od 12:25 do 15:35 sati; Na linijama prigradskog prijevoza br.: 19, 20, 22, 23, 25, 26, 30, 42d – s polascima u razdobljima od 04:50 do 07:00 i od 14:10 do 15:30 sati.

13332_1.jpg

JP „Subotica-trans“ je 23. ožujka 2020. godine podnijelo zahtjev za izdavanje dozvole za organiziranje posebnog oblika gradskog i prigradskog prijevoza s popisom osoba, učestalosti prijevoza, odredišta prijevoza, naziva poslodavca, naziva prijevoznika, registracijskim brojevima vozila i imenima vozača kojima se osigurava prijevoz.

Grad Subotica je pribavio suglasnost ministra mjerodavnog za poslove prometa kako bi uspostavio poseban oblik gradskog i prigradskog prijevoza na definiranim rutama čije odvijanje je neophodno zbog prijevoza prioritetnog medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je zaposleno u zdravstvenim ustanovama, javnim i javno-komunalnim poduzećima i ostalim gospodarskim subjektima čije je funkcioniranje neophodno i poslove u njima nije moguće obavljati od kuće, a u funkciji je osiguravanja zdravlja i sigurnosti svih građana na teritoriju Grada.

Svi putnici su u obvezi prilikom ulaska u autobus pri sebi imati i dati na uvid vozaču potvrdu o zaposlenju, koju će svaki gospodarski subjekt biti u obvezi izdati na memorandumu s potpisom i žigom ovlaštene osobe i koja se koristi isključivo u svrhu realizacije radnih zadataka zaposlenih.

Sve zahtjeve s potrebama zaposlenih za organiziranje posebno formiranih linija gradskog i prigradskog prijevoza mogu se dostaviti na sljedeću elektroničku adresu: saobracaj@subotica.rs.

Organiziranje posebnog oblika gradskog i prigradskog prijevoza dozvoljeno je po prethodno pribavljenoj suglasnosti ministra, na temelju obvezatne instrukcije o primjeni uredbe o izmjenama i dopunama mjera za vrijeme izvanrednog stanja u području prijevoza putnika u cestovnom prometu a u skladu s izmjenama i dopunama Uredbe o mjerama za vrijeme izvanrednog stanja („Službeni glasnik RS“, br. 31/20, 36/20, 38/20 i 39/20) kojima se zabranjuje i obavljanje javnog prijevoza putnika u cestovnom prometu autobusima, osim posebnog linijskog prijevoza, koji će gospodarski subjekti obavljati isključivo radi realizacije radnih zadataka zaposlenih.