Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izdvojena novčana sredstva za nabavu paketa

26.03.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije je, na petoj izvanrednoj sjednici održanoj danas, donio naredbu kojom se nalaže Gradskoj upravi Grada Subotice, Tajništvu za financije, da u Upravi za trezor otvori namjenske račune za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih osoba za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19. U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže se da izdvoji novčana sredstva u iznosu od šest milijuna dinara koja će biti opredijeljena za nabavu paketa koji bi sadržavao osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju. Paketi će se davati korisnicima mirovina na teritoriju grada Subotice koji primaju mirovine s najnižim iznosima.

13339_1.jpg

Naredbom se zabranjuje rad kozmetičkim salonima i salonima za tretmane za uljepšavanje, salonima za masažu, pedikir i manikir i frizerskim salonima na teritoriju grada Subotice. Zabranjuje se, također, rabljenje parkova, dječjih i rekreacijskih igrališta na teritoriju grada Subotice.

Ova naredba primjenjuje se od 27. ožujka 2020. godine. Provođenje ove naredbe kontrolirat će mjerodavna tajništva Gradske uprave.

Naredba je donesena na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja, imajući u vidu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja.

Naredba – 26. ožujka 2020.