Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Grad podijelio 7000 litara dezinfekcijskog sredstva

01.04.2020.

Iz distribucijskog centra u Biznis inkubatoru već je podijeljeno  7000 litara natrijevog hipoklorita, sredstva koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija za dezinficiranje površina. Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, istaknuo je kako će zahvaljujući brzoj reakciji Grada, koji je pokrenuo proizvodnju dezinfekcijskog sredstva u Bajmaku, sve ustanove i institucije na vrijeme i potpuno besplatno dobiti ovaj dragocjeni rastvor.

13355_1.jpg

– Oko 7.000 litara dezinfekcijskog sredstava podijeljeno je državnim institucijama, javnim i javno-komunalnim poduzećima, gerontološkim centrima, a također i privatnim gerontološkim centrima, školama i drugim ustanovama na području grada. Prije nekoliko dana smo dezinfekcijska sredstva predali brojnim udrugama u Subotici kako bi na vrijeme uspjeli dezinficirati prostorije u kojima borave i tako ih koliko-toliko učiniti sigurnijim – izjavio je gradonačelnik Laban.

Laban je zahvalio i donatorki koja je poklonila zaštitne maske koje će, kako je rekao, biti podijeljene građanima.

– Ovom prigodom bih zahvalio još jednoj kompaniji koja posluje u našem gradu, a to je Centar Istok –  robna kuća „Raffles city“. Gospođa Wang Ai Jun nam je iz bratske i prijateljske zemlje Kine donirala oko 15.000 maski koje ćemo također donirati građanima – naglasio je Laban.

Podjela dezinfekcijskog sredstava zgradama počet će sutra, najavio je direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, istaknuvši kako su upravitelji stambenih zajednica o tome već obaviješteni.

– Sredstva koja služe za dezinfekciju podova, stubišta, rukohvata i drugih prostora podijelit će se besplatno – rekao je Predrag Radivojević.

Trenutačno je na raspolaganju 15.000 litara natrijevog hipoklorita, a kako najavljuju nadležni, proizvodnja se nastavlja.

13355_2.jpg