Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obavijest Gradskog stožera za izvanredne situacije

06.04.2020.

Jedinice lokalne samouprave i u uvjetima aktualnog izvanrednog stanja, osiguravaju uslugu pomoći u kući korisnicima uz poduzimanje adekvatnih mjera zaštite koje se primjenjuju u aktualnoj situaciji. Potreba za pružanjem usluge pomoći i njege u kući sada je dodatno naglašena, ne samo kroz stalnu komunikaciju s ustanovama  koje pružaju usluge socijalne zaštite i Udrugama  građana, nego i na druge načine koji će pomoći kontinuiranom pružanju pomoći korisnicima.

13367_1.jpg

Radi toga, izvješćujemo građane kojima je potrebna usluga pomoći i njege u kući, a koju su neposredno ugovorili s drugim osobama (bilo da je riječ o srodniku, o pružanju usluge temeljem Ugovora i dr.), da se radi izdavanja  potrebne dozvole pružatelju usluge za kretanje u vrijeme policijskog sata,  potrebno da se lica kojima je pomoć potrebna zahtjevom obrate lokalnoj samoupravi i dostave potrebne dokumente koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Zahtjev, dakle, podnose osobe kojima je pomoć potrebna, odnosno najbliži srodnik ili staratelj ukoliko osobe kojima je pomoć potrebna nisu u mogućnosti to učiniti zbog vlastitog zdravstvenog stanja. U samom zahtjevu obrazlažu hitnost potrebne pomoći, navode osobu koja pruža pomoć i vrijeme tijekom dana kada će pomoć biti pružena. Uz zahtjev prilažu kopiju osobne iskaznice za sebe i za pružatelja usluge, medicinsku ili drugu dokumentaciju (rješenje za tuđu njegu i sl.) kojom dokazuju potrebu za pomoć.

Jedinica lokalne samouprave nakon provjere dokumentacije dostavlja zahtjeve Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje će nakon provjere dostavljati Ministarstvu unutarnjih poslova radi izdavanja dozvole.        

Zahtjevi se podnose osobno na adresu Subotica, Trg slobode br.1 radnim danom do 14 časova ili elektroničkim putem na e-mail  socijalnazastita@subotica.rs . Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na telefon 064-86-20-822, od sutra  07.04.2020.godine od 8-14 sati.

Gore navedeno se ne odnosi na građane kojima uslugu pomoći i njege u kući pružaju Gerontološki centar ili Karitas Subotica.

Također, obavještavamo roditelje kojima je pravomoćnom presudom suda regulirano viđenje s djetetom u terminima koji ulaze u vrijeme trajanja policijskog sata, a nisu postigli međusobni dogovor u interesu djeteta, te im je potrebna dozvola kretanja, da se zahtjevom obrate Centru za socijalnu skrb  Grada Subotice,  na e-mail centarsubotica@csrsu.org.rs ili suboticacsr@minrzs.gov.rs  ili na telefon 024/548-220 radnim danima od 8-13 sati. Uz zahtjev je potrebno dostaviti pravomoćnu presudu.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji na području Sjeverno-bačkog okruga s današnjim danom registrirano je ukupno 31 potvrđeni slučaj zaraženih virusom Covid 19,  od kojih su 27 osoba iz Subotice, 3 osobe iz Bačke Topole i 1 iz Malog Iđoša.  Među oboljelima su i pripadnici Vojske Srbije i policije koji su bili na radnim zadacima, a nema oboljelih zdravstvenih radnika.

                                                      Bogdan Laban, gradonačelnik i
                                        komandant Gradskog stožera za izvanredne situacije