Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U Subotici počela dostava paketa umirovljenicima s najnižim primajima

09.04.2020.

- Svakoga dana, 24 sata brinemo o životima i zdravlju svih svojih sugrađana, a danas krećemo s pripremom približno deset tisuća paketa  namijenjenih umirovljenicima s najnižim primanjima na području Grada Subotice, najavio je Bogdan Laban, gradonačelnik Grada Subotice, koji ujedno i zapovijeda Gradskim stožerom za izvanredne situacije.

13372_1.jpg 

Paketi  se sastoje od osnovnih životnih namirnice i oni će, počevši od sutra putem volontera Grada Subotice, biti podijeljeni umirovljenicima  po Mjesnim zajednicama, na njihove kućne adrese. Kako naglašava Laban, podjela paketa socijalno ugroženom stanovništvu i korisnicima Narodne kuhinje funkcionira dobro, baš kao i podjela zaštitne opreme.

- Ono što mogu istaknuti je da smo se dobro organizirali, svi kontakt centri funkcioniraju bez problema, kako  kontakt centar oformljen unutar Gradske uprave za pomoć u dostavi najstarijim sugrađanima, tako i kontakt centri koji su oformljeni po zdravstvenim ustanovama, ali i oni nastali temeljem dogovora s liječnicima iz privatne prakse – ističe Laban, i dodaje kako su tako građani pokriveni informacijama i po pitanju vlastitog zdravstvenog stanja, ali i po pitanju pomoći u dostavi onoga što im je najpotrebnije u uvjetima zabrane kretanja.

Ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i Udruge građana u području socijalne skrbi  Grad je snabdio zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju,  usporedo radeći na svakodnevnoj i  pojačanoj dezinfekciji javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolici zdravstvenih ustanova u ustanova u kojima borave stari.

13372_2.jpg

- Na usluzi smo građanima danonoćno i pokušavamo na najbolji način pomoći svima. Pomoć stiže na kućne adrese, pa apeliramo na sve sugrađane kako se svi moramo ponašati prema danim preporukama, odnosno sa  što manje socijalnih kontakata ukoliko želimo ovu bitku što prije dobiti- istaknuo je gradonačelnik Subotice.