Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Funcioniranje u Gradu usmjereno sukladno mjerama Vlade i odlukama Gradskog stožera

16.04.2020.

- Budući da će od petka zabrana kretanja trajati 84 sata, odnosno od petka popodne od 17 sati do utorka ujutro u 5 sati, poduzeli smo sve nužne mjere kako bi omogućili uspješno funkcioniranje u postojećim uvjetima. Danonoćno smo na usluzi građanima i pokušavamo svima pomoći na najbolji način. Prema informacijama Gradskog stožera za izvanredne situacije, zaključno s današnjim danom na području grada Subotice je 45 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 - izjavila je, obraćajući se javnosti u ime grada Subotice, Jasmina Stevanović.

 13385_1.jpg

Uz isticanje da Grad funkcionira sukladno mjerama Vlade i odlukama Gradskog stožera, ona je podsjetila da je na području Grada Subotice u tijeku podjela paketa osnovnih životnih namirnica namijenjenih umirovljenicima s najnižim primanjima na njihove kućne adrese.

- Nova serija prehrambenih paketa koje će Crveni križ distribuirati za više od tisuću korisnika Narodne kuhinje polako se kompletira, a podjela će početi odmah nakon Uskršnjih praznika. Sukladno svim sigurnosnim preporukama, putem institucija socijalne skrbi ponovno je pokrenuta usluga pomoć i njega u kući. Za sada je to samo u gradu, a po ponovnom uvođenju prigradskog prijevoza, ova mjera će biti organizirana i u prigradskim naseljima – rekla je Jasmina Stevanović.

U svakodnevnom smo kontaktu, podcrtala je, s građanima kojima je potrebna dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata radi pomoći i njege u kući, osobne asistencije i osobnih pratitelja, kao i viđanja djeteta po sudskoj presudi i kretanja osoba s invaliditetom.

- Skrećem pozornost da je stupila na snagu dopuna Uredbe Vlade o kretanju u vrijeme zabrane po kojoj  je dozvoljeno kretanje djeci ometenoj u razvoju i s autizmom, isključivo u pratnji jedne odrasle osobe, roditelja ili staratelja, najviše do 200 metara od prebivališta odnosno boravišta. Budući da se radi o mjeri Vlade, ona se izravno primjenjuje i roditelji ili staratelji ne trebaju podnositi zahtjev za kretanje po toj osnovi – naglasila je Jasmina Stevanović.

U gradu se, dodala je, gotovo svakodnevno dezinficiraju prostori, a danas i u subotu dezinficiraju se javne površine.

Svi kontakt-centri, navela je, dobro funkcioniraju, kako Kontakt-centar za pomoć u dostavi najstarijim sugrađanima oformljen unutar Gradske uprave, tako i kontakt-centri koji su oformljeni po zdravstvenim ustanovama, i u dogovoru s liječnicima.

 - Koristim prigodu da u susret Vaskrsu svima poželim dobro zdravlje i sreću, i da nas ljubav i zajedništvo koje Uskrs simbolizira, ohrabre da ostanemo snažni, samodisciplinirani da čuvajući sebe čuvamo i druge. S vjerom u srcu i dobrim mislima, prevladat ćemo ovo teško razdoblje – poručila je Jasmina Stevanović.