Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Mozzart u Subotici nastavio veliku akciju podjele paketa najstarijim sugrađanima

22.04.2020.

Velika akcija kompanije Mozzart za pomoć najugroženijima od posljedica pandemije COVID–19 ne staje. Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, u tijeku je akcija pomoći umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima diljem Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa s najpotrebnijim životnim namirnicama. Ovaj gospodarski gigant priredio je više od 6.000 paketa pomoći, a današnje odredište bila je Subotica.

 13396_1.jpg

Pakete, koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, sugrađanima su na kućne adrese dostavili Mozzartovi volonteri, zajedno s volonterma koje je osigurao grad Subotica. Akciji kompanije Mozzart nazočio  je i Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Prema riječima Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, kompanija Mozzart i u ovim teškim vremenima  pokazuje društvenu odgovornost donirajući tamo gdje je pomoć najpotrebnija i pružajući punu potporu naporima općina diljem  Srbije u borbi za zdravlje i živote najstarijih, ali i svih ostalih građana. Laban je podsjetio i na značajnu pomoć subotičkoj bolnici kojoj je Mozzart donirao više od milijun dinara, te uputio veliku zahvalnost ovoj uspješnoj kompaniji.

– U danima kada je borba koju vodimo sa suzbijanjem virusa jednaka onoj u kojoj se borimo kako bi zaštitili naše najstarije osjećamo i dužnost i obvezu da, koliko možemo, pomognemo svima kojima je pomoć najpotrebnija, a ova kompanija je u prvom redu donacijom pomogla subotičku bolnicu, a potom i našu lokalnu samoupravu. Kada ovakvu pomoć dobijete u teškom trenutku u kojem smo se našli , onda znate da postoji kompanija koji je primjer društvene odgovornosti i solidarnosti budući da je godinama  donator i sudionik brojnih humanitarnih akcija – naglasio je Laban.

Iz kompanije Mozzart, koja uspješno posluje već dvije decenije, poručuju kako su posebno ponosni na sve svoje uposlenike koji su praktički od prvoga dana izvanrednog stanja u službi građana Srbije.

– Naša kompanija iz godine u godinu dokazuje da nam je društvena odgovornost na samom vrhu ljestvice prioriteta, a u vrijeme epidemije imamo razloga  biti još aktivniji i ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a ovi divni mladi ljudi, Mozzartovi volonteri koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobijediti i u ovoj borbi. Najveća nagrada za nas je osmjeh i oduševljenje građana kada im uručujemo pakete – rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija Borjan Popović.

Popović je dodao da umjesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja izvanrednog stanja razvoze –  medicinsku opremu, dezinfekcijske materijale, humanitarne pakete pomoći… Umjesto snabdijevanja Mozzartovih poslovnica, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizirana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja…

Društveno odgovorna akcija podjele paketa koju je pokrenuo lider industrije igara na sreću, samo je jedna u nizu od početka pandemije. Kako su rekli u Mozzart-u, već je realizirana u Čačku, Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu, Nišu, Somboru, Srijemskoj Mitrovici, Kruševcu...