Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

22.04.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije je, na sedmoj izvanrednoj sjednici održanoj danas, donio naredbu kojom se nalaže Gradskoj upravi grada Subotice izdvajanje dodatnih novčanih sredstava u iznosu od 1.500.000 dinara. Ona će biti opredijeljena za nabavu osnovnih prehrambenih proizvoda koji će se u okviru paketa davati korisnicima mirovina na području grada Subotice koji primaju mirovine s najnižim iznosima.

13398_1.jpg

U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, Gradskoj upravi grada Subotice nalaže se da utroši novčana sredstva u iznosu od  2.366.000 dinara i 250 eura, prikupljena na namjenskim računima za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih osoba za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID–19, za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda. Ovi proizvodi će se u okviru paketa davati korisnicima mirovina na području grada Subotice koji primaju mirovine s najnižim iznosima.

Ova naredba se primjenjuje od 23. travnja 2020. godine. Provođenje ove naredbe kontrolirat će mjerodavna tajništva Gradske uprave.

Naredba je usvojena na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja imajući u vidu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja.

Naredba - 22. travnja 2020. godine.