Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Veterinarski zavod Subotica donirao sredstva za borbu protiv koronavirusa

24.04.2020.

Zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban primio je danas u Gradskoj kući, Dragoljuba Milinkovića, generalnog direktora Veterinarskog zavoda Subotica koji je donirao 1,2 milijuna dinara za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19. Španjolska farmaceutska tvrtke „Labiana“, koja je prošle godine preuzela svih 100 posto akcija Veterinarskog zavoda, ovu donaciju uplatila je odmah nakon naloga Gradskog stožera za izvanredne situacije da se otvori namjenski račun za uplatu donacija fizičkih i pravnih osoba u borbi protiv epidemije koronavirusa.

13403_1.jpg

Gradonačelnik Laban je, tom prigodom izrazio zahvalnost direktoru Milinkoviću i Veterinarskom zavodu Subotica na, kako je rekao, jednoj od najvećih donacija našem gradu upućenih u ovoj situaciji.

- Gradu svaka donacija puno znači. Direktoru Vetrinarskog zavoda Subotica, koji je odnedavno dio velike španjolske farmaceutske tvrtke 'Labiana'  dugujemo veliku zahvalnost, a  predstavnike ove tvrtke smo u nazočnosti  veleposlanika Kraljevine Španjolske u Beogradu , smo ugostili  prošle godine. Tada smo razgovarali o značaju ulaganja u naš grad, a danas pak razgovaramo pod ovim okolnostima. Javili su se među prvima  i donirali  gradu jednu od najvećih donacija i na tome  im još jednom iskreno zahvaljujem. Sredstva  će svakako  biti utrošena  za pomoć najstarijim sugrađanima i na saniranje onoga što nam je epidemija izazvala. Siguran sam kako ćemo i u buduće surađivati, na opće dobro svih građana Subotice, ali i njih kao tvrtke– naglasio je Laban.

Grad Subotica će, dodao je, voditi računa o društveno odgovornim tvrtkama koje su pokazale iznimnu odgovornost u  ovim teškim vremenima.

- Takvim tvrtkama ćemo pomoći, jer želimo da gospodarski ambijent funkcionira na najvišoj  mogućoj razini, kako u našem gradu, tako i u cijeloj državi. Tu smo za svaku inicijativu i za svaku pomoć,  jer nam je  prioritet otvaranje novih radnih mjesta u našem gradu – naglasio je Bogdan Laban.

Uz zaključak kako je u ovakvim situacijama obveza Veterinarskog zavoda Subotica da bude ne samo društveno odgovoran, već i da pokaže koliko im Grad znači, budući  da Veterinarski zavod u Subotici postoji stotinu godina, Milinković je rekao da su to činjenice koje ih svrstavaju  među prve i jedne od najodgovornijih.

- Imamo i veliku potporu novih vlasnika iz španjolske tvrtke 'Labiana', jer i sama Španjolska prolazi kroz veoma tešku situaciju s ovim virusom. Svesrdno smo podržani  da budemo na raspolaganju gradu  koliko god budemo u  mogućnosti i nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim akcijama. Smatramo da će grad najbolje iskoristiti ta sredstva jer ima najširu i jasnu sliku gdje su  sredstva najpotrebnija – rekao je Dragoljub Milinković, i ocijenio da je poslovni ambijent u Subotici odličan, a suradnja Veterinarskog zavoda s lokalnom samoupravom izvanredna.

13403_2.jpg