Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

27.04.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije je, na osmoj zvanrednoj sjednici održanoj danas donio naredbu kojom se dozvoljava gospodarskim društvima, drugim pravnim osobama i poduzetnicima da na području Grada Subotice, počevši od 27. travnja 2020. g. obavljaju djelatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikure, manikure, usluga fitness klubova i teretana, aktivnosti turske kupelji, sauna i parnih kupelji, solarija, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga njege, održavanja i uljepšavanja lica i tijela kod kojih je priroda djelatnosti pružanja usluge takva da zahtijeva bliski kontakt između pružatelja i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno.

13404_1.jpg

U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, navodi se da pravne osobe i poduzetnici mogu nastaviti obavljati djelatnosti navedenih u gornjem stavku pod uvjetom da se u obavljanju navedenih djelatnosti drže svih mjera prevencije koje se odnose na sprječavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, a kojima se osigurava sigurnost uposlenih i sigurnost  korisnika usluga (ograničen broj osoba u prostoriji, obvezno  dezinficiranje prostorija, podova, mobilijara, strojeva, alata i uređaja za rad nakon pružene usluge svakom pojedinom korisniku, obvezna zamjena korištene papirne, plastične ili platnene galanterije, obvezna uporabe zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica) i da u tom smislu donesu poseban plan primjene mjera, koji su sastavni dio akta o procjeni rizika koji se donosi suglasno zakonu i propisima iz područja sigurnosti i zdravlja na radu.

Mjere iz pretodnog stavka provode se sukladno Instrukcijama za rad teretana i fitness klubova u primjeni mjera prevencije, sprječavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19 u području rekreativnog sporta i Instrukcijama za rad kozmetičkih i frizerskih salona u primjeni mjera prevencije, sprječavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19 koje su sastavni dio ove Naredbe.

Priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću mogu, od 27. travnja 2020.g, nastaviti s priređivanjem igara u objektima čija površina nije veća od 400 m2 pod uvjetima primjenjene svih mjera prevencije koje se odnose na sprječavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kojima se osigurava sigurnost uposlenih i sigurnosti korisnika usluga (ograničeni broj osoba u prostoriji, održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog  rastojanja između dvije osobe  najmnje dva metra, a u slučaju manjeg rastojanja uz primjenu staklene, plastične ili slične barijere, obvezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, strojeva, alata i uređaja za rad nakon pružene usluge svakom pojedinom korisniku, obvezna uporaba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, kako od strane uposlenika, tako i od korisnika usluga, bez mogućnosti posluživanja hrane, odnosno pića) i da u tom smislu donesu poseban plan primjene mjera, koji su sastavni dio akta o procjeni rizika koji se donosi suglasno zakonu i propisima iz područja sigurnsti i zdravlja na radu.

Ova naredba primjenjuju se od 27. travnja 2020. g. Provedbu ove naredbe kontrolirat će nadležne inspekcije.

Naredba je usvojena na temelju članka 29. Zakona o obrani i Odluke o proglašenju izvanrednog stanja predsjednika Republike Srbije, predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Vlade Republike Srbije, u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja, a imajući na umu mjere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju izvanrednog stanja, te Uredbe o mjerama za vrijeme izvanrednog stanja („Sl. glasniku RS“, br. 31/20, 36/20, 38/20, 39/20, 43/20, 47/20, 49/20, 53/20, 56/20, 57/20, 58/20 i 60/20) i Odlukom o ograničenju organiziranja igara na sreću („Službeni glasnik RS“, br. 49/20 i 60/20).

Naredba - 27. travnja 2020.

Instrukcija - rad teretana ...

Instrukcija - rad kozm. salona