Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban: Brinemo o građanima i u zdravstvenom i ekonomskom smislu

28.04.2020.

– Svjesni smo činjenice kako je naša odgovornost ovoga trenutka dvostruka jer vodimo rat na dva fronta:  s jedne strane štitimo zdravlje i živote građana, a s druge čuvamo ekonomiju i osiguravamo radna mjesta našim sugrađanima. Vođeni takvim pristupom, a uz sve propisane mjere zaštite, nismo stajali s radom na najvećim projektima koje smo počeli. I u otežanim uvjetima teku radovi na Kazalištu, na rekonstrukciji „zelene fontane“ i na izgradnji spa centra - rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, koji je danas, s Nebojšom Darabošom, direktorom „Park Palića“ d.o.o. i Danilom Bojovićem, vlasnikom poduzeća „Gemmax gradnja“ iz Novog Sada, obišao  radove na izgradnji spa centra s aqua parkom na Paliću i uvjerio se da radovi napreduju planiranom dinamikom. - Izgradnja spa centra i aqua parka na Paliću jedna je od najvažnijih investicija u Subotici i njena realizacija  će puno značiti za naše gospodarstvo u cijelosti, te za sve građane Subotice i regije, pogotovo u otežanoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa u kojoj smo se našli, a koja je napravila zastoj u gospodarstvu.

13406_1.jpg

Gradonačelnik Laban je tom prigodom izjavio kako je realizacija ovog projekta jedan od najvažnijih prioriteta Grada Subotice.

- Razumljivo je da smo zbog situacije prouzročene epidemijom imali dosta poteškoća, međutim nije bilo zastoja u radu. Vlada Republike Srbije preporučila je građevinskim poduzećima da počnu raditi punom snagom i nastave s razvitkom i obnovom Srbije,  te je sukladno toj preporuci s izvođačem dogovoreno intenziviranje radova sa svim raspoloživim kapacitetima. Zahvaljujem  izvođaču, u prvom redu radnicima, koji ni u vrijeme epidemije u okolnostima u kojima vladaju  briga i strah, nisu prestajali raditi – naglasio je Laban.

Prva faza je završena, podsjetio je gradonačelnik, i dodao kako je u tijeku druga faza radova koja predviđa kompletnu realizaciju ovog projekta. Vrijednost druge faze je oko 660 milijuna dinara, a ukupna vrijednost investicije, uključujući i prvu fazu, iznosi nešto više od milijardu dinara.

– U okviru proširenja sadržaja na Termalnom bazenu na Paliću druga faza – izgradnja spa centra i aqua parka, gradi se objekt i rekreacijski bazen uz termalni bazen, te i još jedan bazen i kula s toboganima, pored postojećih tobogana koji su završeni u prvoj fazi – rekao je Daraboš i naveo da će zatvoreni objekt koji se gradi imati 3.000 kvadratnih metara, a kompletan uređeni vanjski prostor  28.500 kvadratnih metara.

Danilo Bojović rekao je kako se izvođač trudio raditi što je bolje moguće u uvjetima proglašenog izvanrednog stanja.

– Neki materijali nam nisu bili dostupni zbog epidemije  i zabrane kretanja, ali uspjeli smo uraditi kompletnu kanalizaciju, kompletnu hidrantsku mrežu i cijevi za hidroizolaciju. Sada smo u fazi kada polako izlazimo iz temelja. Nadamo se da ćemo, uz poštivanje svih mjera na gradilištu i sukladno aktualnoj situaciji, u predstojećem razdoblju pojačati naše aktivnosti – rekao je Bojović.

Kamen-temeljac za izgradnju spa centra i aqua parka kod Muškog štranda na Paliću položen je sredinom prosinca 2018. godine, a projekt zajednički financiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

13406_2.jpg