Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priopćenje za javnost Gradske uprave

07.05.2020.

Ovim putem izvješćujmo javnost da Pozivni centar Gradske uprave za potporu starijim sugrađanima prestaje raditi u petak 8. svibnja.

13421_1.jpg

Postupajući po Naredbi Gradskog stožera za izvanredne situacije br. II-06-28/2020 od 16. ožujka tekuće godine, Gradska uprava donijela je Odluku broj IV-56-2/2020, o formiranju Pozivnog centra Gradske uprave Grada Subotice.

Tim aktom uspostavljen je poseban telefonski kontakt centar na broju 024/636-136, koji je bio dostupan svih ovih dana izvanrednog stanja i zabrane kretanja građana od 65 i više godina života.

Nakon više tisuća primljenih poziva i isto toliko usluženih starijih sugrađana, koje je nakon prijama podataka iz Gradskog pozivnog centra obišao Crveni križ Subotice, možemo reći kako je zadaća ispunjena i da je pozivni centar ostvario svoju namjenu.

Kako je zabrana kretanja nakon 18:00 sati, kao i zabrana kretanja vezana uz godine života ukinuta, stariji sugrađani mogu odlaziti u nabavu po svom nahođenju, a mi ih pozivamo da to čine strogo se pridržavajući mjera zaštite.

Socijalno ugroženi građani mogu se obraćati Crvenom križu Subotice redovitim putem i izraziti svoje potrebe izravno ili putem Centra za socijalnu skrb.

Zaposleni u Gradskoj upravi koji su radili u pozivnom centru vraćaju se redovitim zadaćama unutar Uslužnog centra Gradske uprave, koji počinje s radom u ponedjeljak 11. svibnja.

                                                                                    Načelnica Gradske uprave
                                                                                      Marija Ušumović Davčik,
                                                                                         master pravnik