Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Umirovljenici snabdjeveni paketima pomoći

08.05.2020.

- Narodna skupština Srbije ukinula je izvanredno stanje i time smo se vratili u normalan život, ali to ne znači da neke mjere uvedene tijekom borbe s koronavirusom neće ostati na snazi. Zato apeliram na naše sugrađane da se i dalje pridržavaju mjera koje je Vlada propisala, a koje su još uvijek na snazi jer virus nije nestao - rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice obraćajući se javnosti povodom ukidanja izvanrednog stanja. U takvoj situaciji, podvukao je, moramo biti discipliniraniji nego što smo ikada bili, i da u svim kontaktima držimo određenu distancu, nosimo maske i rukavice. Skrb o našim nastarijima i dalje je primarna zadaća, jer su upravo oni najranjivija kategorija.

13422_1.jpg

Upitan jesu li umirovljenici koji imaju niža primanja dobili obećanu pomoć grada, naglasio se: - Okončali smo podjelu paketa, i snabdjeli blizu 15.000  naših najstarijih sugrađana, odnosno umirovljenike čija su primanja ispod 30.000 dinara. Paketi  su se sastojali od osnovnih životnih namirnica i podijeljeni su našim umirovljenicima na kućne adrese po mjesnim zajednicama putem volontera. Ujedno, s oko 2.000 paketa snabdjeli smo i najugroženije, odnosno najsiromašnije obitelji.

– Podijeljeno je također oko 30.000 litara natrijevog-hipoklorita za dezinficiranje površina kako našim građanima, tako i obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture, institucijama i javnim poduzećima. Preko 10.000 maski i oko 5.000 pari rukavica podijelili smo našim građanima koji su nam se obratili za pomoć – precizirao je gradonačelnik Subotice.

Ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i udruge građana u oblasti socijalne skrbi također smo snabdjeli zaštitnim maskama i dezinfekcijskim sredstvima, usporedo  radeći na   pojačanom dezinzificiranju javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolici zdravstvenih ustanova i ustanova u kojima borave stari.

Siguran u namjeri da se mjera zaštite zdravlja  naših sugrađana i u narednom razdoblju poštuju u cijelosti, podsjetio je kako će to biti  dugotrajna  zadaća neovisno o činjenici da se moramo okrenuti poslu, podizanju gospodarstva i nastavku razvojne politike koju  Subotica vodi.

- Briga o zaštiti zdravlja sugrađana biti će jedan segment stalnog zadatka u nastojanjima da život Subotičana učinimo što kvalitetnijim – rekao je Laban i naglasio da pobjeda još nije proglašena. – Nismo daleko od nje, i u ovom trenutku najvažnije je početi raditi, uz sve mjere opreza, kako bi osigurali brži ekonomski oporavak i rast.

13422_2.jpg