Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradu Subotici od Pokrajine odobrena sredstva za sufinanciranje tri projekta

13.05.2020.

Na Natječaju o dodjeli sredstava za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnom vlasništvu i objekata fekalne kanalizacije na području AP Vojvodine u 2020. godini, koji je Pokrajinsko tajništvo za  poljoprivredu, vodno gospodarstvo i šumarstvo raspisao sredinom veljače ove godine, Gradu Subotici odobrena su sredstva za sufinanciranje dva projekta: „Vodovodna mreža u ulici Novosadska cesta i Muški štrand Palić“ i „Kanalizacijska mreža u Harambašićevoj ulici“. Gradu Subotici odobrena su sredstva i na Natječaju za sufinanciranje uređenja atarskih cesta i makadama na području AP Vojvodine u 2020. godini, koji je Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu, vodno gospodarstvo i šumarstvo također raspisao sredinom veljače.

13429_1.jpg

Ukupna vrijednost projekta „Vodovodna mreža u ulici Novosadska cesta i Muški štrand Palić“ je 20.329.110 dinara, s PDV-om. Pokrajina osigurava 11.519.829 dinara, a Grad Subotica 8.934.781 dinara.

Ukupna vrijednost projekta „Kanalizacijska mreža u Harambašićevoj ulici“ je 9.435.490 dinara, s PDV-om. Iznos koji Pokrajina osigurava  3.774.196 dinara, a Grad Subotica 5.913.794 dinara.

Predmet natječaja jeste sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnom vlasništvu i odvodnja otpadnih – fekalnih voda radi poboljšanja životnih uvjeta u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima na cjelokupnom području  Autonomne pokrajine Vojvodine.

Cilj natječaja jeste osigurati sanitarno čistu pitku vodu za potrebe domaćinstava i gospodarskih zona, te sigurnu odvodnju i prečišćavanje iskorištenih fekalnih voda iz domaćinstava i dijelom od korisnika iz gospodarskih zona. Osiguranjem osnovnih potrebnih uvjeta za život, sprječava se migracija stanovnika iz prigradskih i ruralnih naselja.

Ukupan iznos sredstava koji je dodijeljen po ovom natječaju iznosi 453 milijuna dinara, i to: za vodne objekte u javnom vlasništvu – do 363 milijuna dinara, a za objekte fekalne kanalizacije – do 90 milijuna dinara.

Na Natječaj za sufinanciranje uređenja atarskih cesta i makadama na području AP Vojvodine u 2020. godini, Gradu Subotici su dodijeljena sredstva za uređenje atarskih cesta u KO Kraljev Brig (k.p.br. 4072), KO Palić (k.p.br. 6061), KO Bajmak (k.p.br. 10944) i KO Donji Grad (k.p.br. 41118).

Grad Subotica i Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu, vodno gospodarstvo i šumarstvo zajednički osiguravaju sredstva u ukupnom iznosu od 55.972.160 dinara, bez PDV-a. Pokrajinsko Tajništvo osigurava 15.264.147 dinara, što predstavlja 27,27 posto, a Grad Subotica 40.708.013 dinara, što predstavlja 72,73 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Cilj ovog natječaja jeste uređenje atarskih cesta i prilaznih atarskih cesta s izradom završnog sloja od čvrstih kompaktnih materijala – najmanje do razine tucanika ili struganog asfalta i uređenje makadama.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje po ovom natječaju iznosi 200 milijuna dinara.

Uredbom o izmjeni općih prihoda i primanja, rashoda i izdataka proračuna Republike Srbije za 2020. godinu radi otklanjanja štetnih posljedica uslijed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, od 24. travnja 2020. godine su, između ostalih, umanjena sredstva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za „Proračunski fond za program lokalne samouprave“, s prethodno odobrenih 520 milijuna dinara na 260 milijun dinara.

Budući  da je Odlukom o raspodjeli sredstava iz Proračunskog fonda za program lokalne samouprave, raspodijeljeno 509,6 milijuna dinara, bilo je nužno za 50 posto umanjiti sva odobrena i ugovorena sredstva za realizaciju projekata po navedenoj Odluci.

Sukladno tome, Gradu Subotici su za realizaciju projekta „Protugradna obrana - nabavka raketa“, umjesto prethodno odobrenih 3,6 milijuna dinara dodijeljena sredstva u iznosu od 1,8 milijuna dinara.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
IZVANREDNO STANJE
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop