Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ženski nogometi klub Spartak obilježio 50 godina postojanja

20.05.2020.

- Grad Subotica je stvorio sve preduvjete za nesmetan rad Ženskog nogometnog kluba Spartak. U odnosu na 2016. godinu, udvostručili smo financijska izdvajanja iz gradskog proračuna i za ovaj klub, a uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade na Gradskom stadionu postavili smo novu travnatu podlogu, nove reflektore i atletsku stazu i u cijelosti renovirali svlačionice. Vjerujem da ćemo u predstojećem razdoblju imati i nove tribine na stadionu, obzirom na to da je projekt okončan i da je i rekonstrukcija subotičkog Gradskog stadiona obuhvaćena projektom Vlade Srbije – izjavio je danas gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na obilježavanju 50. obljetnice postojanja ŽNK "Spartak". Na proslavi upriličenoj u tom povodu u prostorijama ovog kluba, u zgradi „Jadran“, Laban je svečano otvorio klupski muzej i službeno pustio u rad klupski administrativni centar.

13437_1.jpg

Čestitajući im jubilej - 50 godina postojanja i uspješnog rada i ovogodišnju, 11. titulu prvaka države - ujedno i 10. uzastopnu titulu, gradonačelnik je izrazio zahvalnost nogometašicama, stručnom stožeru i čelništvu kluba što, kako je rekao, na najljepši način predstavljaju Suboticu i u europskim natjecanjima.

– Bili smo domaćini velikim klubovima, poput Bajerna iz Minhena i Atletika iz Madrida. Ženskom nogometnom klubu Spartak želim da nastavi ovako uspješan rad, a mi ćemo nastojati i dalje značajno ulagati u sportsku infrastrukturu u našem gradu. Subotički sportaši to zaslužuju izuzetnim rezultatima koje postižu – naglasio je Bogdan Laban.

Uz podsjećanje da je na današnji dan, 20. svibnja 1970. godine osnovan ŽNK "Spartak", predsjednik Kluba Zoran Arsić posebno se zahvalio gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću, članu Gradskog vijeća zaduženom za područje sporta i omladine, na podrški u projekciji rezultata ŽNK "Spartak" i promociji grada Subotice i naše zemlje, kako u Europi tako i u svijetu.

- Pored muzeja kluba i administrativnog centra, uredili smo i naše prostorije na Gradskom stadionu. Da nije bilo ovakvog odnosa i pristupa grada Subotice prema nama, izvjesno je da ne bismo uspeli ostvariti ovako dobre rezultate i stvoriti sjajan ambijent za naš rad. Zahvalni smo, također, i Nogometnom savezu Srbije (NSS) koji nam je omogućio mnogo toga da danas sve ovo izgleda na način kako to i dolikuje, a pomogao nam je i u organizacijskom i u materijalnom smislu. Pored grada Subotice i NSS zahvaljujem se i svima koji su bili uz Klub svih ovih godina – istaknuo je Arsić.

Direktor sektora za ženski nogomet pri NSS, Bojan Pavićević, pozdravio je gradonačelnika i predsjednika NFK "Spartak" i naglasio da je od prije godinu dana Nogometni savez Srbije radikalno promijenio kurs prema ženskom nogmetu.

- Ponosni smo na NFK "Spartak". Zbog sjajnih rezultata koje postiže i toliko djevojaka koje igraju za reprezentaciju u različitim selekcijama, ovaj klub je zaslužio i ubuduće imati snažnu podršku od grada, države i Nogometnog saveza Srbije - poručio je Pavićević.

13437_2.jpg