Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Podijeljeno još 200 paketa za zaposlene u ustanovama socijalne skrbi

21.05.2020.

Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova Predrag Vuletić uručio je danas pakete pomoći za zaposlene u ustanovama socijalne skrbi: 70 u Domu za stare u Molu i 130 u Gerontološkom centru u Subotici.

13443_1.jpg

U razgovoru sa zaposlenima u tim ustanovama, Vuletić je istaknuo njihovu odgovornost i požrtvovanost i u redovitom radu, a osobito u proteklom razdoblju koje je bilo puno izazova kako za korisnike tako i za zaposlene.

On je rekao da je sustav socijalne skrbi u Vojvodini velik i da obuhvaća više od 11.300 ljudi, korisnika i zaposlenih, kako u domovima čiji je osnivač Pokrajinska vlada tako i u 55 privatnih domova, ali da su svi skupa uspjeli sačuvati ljude. Vuletić je dodao da su bila četiri pojedinačna slučaja oboljelih od virusa Covid-19 u svim ustanovama, prvi upravo u Domu u Molu.

– Dva korisnika kod kojih je registriran virus su dobro, sada već drugi put su negativni na testu, a dvije zaposlene su bile bez simptoma – rekao je Predrag Vuletić.

Pokrajinska vlada je na sjednici održanoj 6. svibnja 2020. godine donijela odluku o dodjeli 1670 paketa pomoći za zaposlene s nižim zaradama i radnicima angažiranim u karantenskim smjenama.